Få styr på din datadisciplin og øg din annonce-performance
Styrk din datadisciplin og øg din annonceperformance ved at bruge præcise data til at optimere dine kampagner og målrette dine kunder mere effektivt.
Få en guide til YouTube SEO og lær, hvordan du optimerer dine videoer for bedre synlighed, flere visninger og højere placeringer i søgeresultater.
YouTube er uden tvivl den største videoplatform på internettet i dag. Ydermere er den den næststørste søgemaskine online – ja! Lige efter Google, men foran Bing, Yandex og Baidu. Derfor er det vigtigt for dig, som virksomhedsejer, at være til stede på platformen.
Du kan læse mere om YouTube i tal her og mere om andre søgemaskiner og deres markedsandel her. Hvis disse fakta ikke kan overbevise dig om det store annonceringspotentiale på YouTube, så ved jeg ikke, hvad der kan – Det skulle da lige være resten af dette blogindlæg!
Her vil jeg gå i dybden med YouTube SEO, og hvordan du kommer godt i gang med SEO på YouTube.
Du har måske prøvet at filme og uploade et par videoer på YouTube, men der kommer ikke rigtig noget trafik til dine videoer. Det kan være ret demotiverende, at have investeret tid og energi i videoproduktion, når det ikke ser ud til at tiltrække hverken dine eksisterende eller potentielle kunder. Der er flere ting, du kan gøre for at få flere views / visninger på YouTube.
Det første og mest vigtige du bør overveje, er, om din video er interessant og relevant for din målgruppe?
Det er faktisk noget, du burde have overvejet allerede i idégenereringsprocessen. Vil din video være interessant for din målgruppe? Giver din video værdi til dine besøgende? Passer videoens indhold til det titlen lover?
Hvis du kan svare “JA!” til alt ovenstående, er din video klar til publicering. Men også her er der flere ting, du skal være opmærksom på, for at sikre det mest optimale antal visninger og de bedste muligheder for højere rangering på YouTube. Læs videre for at lære mere om de lidt mere tekniske ting du bør optimere mod, for at kunne få flere visninger på YouTube.
For at du kan rangere højt på YouTube og Google, skal du finde ud af, hvilke søgefraser der er relevante og realistiske for dig at blive fundet på.
Derfor bør du lave en god, gammel søgeordsanalyse. En gennemarbejdet søgeordsanalyse vil hjælpe dig med at identificere muligheder på YouTube og finde de søgeord, som generelt bliver søgt på på platformen, de søgeord din målgruppe benytter, og de søgeord med det største potentiale inden for din branche.
Søgeordsanalyse til YouTube foregår næsten på samme måde som en almindelig søgeordsanalyse. Når du søger efter YouTube søgefraser, vælg da søgefraser, hvis YouTube-resultater allerede rangerer på Google.
Der findes søgefraser, hvis YouTube resultater ikke kommer frem i toppen af Googles SERP, men der er nogle specifikke nicher, hvor YouTube resultater typisk vil komme frem i toppen af Googles søgeresultater:
Ved at vælge søgefraser, som allerede har YouTube resultater i Googles SERP, kan du finde nichér og idéer til, hvordan du kan få din video til at rangere på YouTube og dermed også i Google.
Der findes diverse værktøjer, som kan hjælpe dig med din YouTube søgeordsanalyse. For eksempel – Keywordtool.io, som dog er en betalt service, hvis man vil have adgang til diverse indsigter som fx antallet af månedlige søgninger, trends, CPC og konkurrence.
Hvis du ikke er klar til at investere i værktøjer endnu, kan du overveje nogle af disse gratis værktøjer:
En ting, du skal huske, når du laver en YouTube søgeordsanalyse, er, at de søgeord du finder frem til ved brug af disse gratis værktøjer, bør have mindst 300 søgninger om måneden. Hvis de har det, vil de også have en del søgninger på YouTube.
For at kunne rangere på YouTube med dit indhold er det afgørende, at din video indeholder det, som dine kunder, potentielle kunder og følgere forventer af dit indhold. Indholdet skal passe med din brand-identitet og din “stemme” på de andre platforme, du benytter, og samtidig indeholde det titlen og beskrivelsen lover.
Hvis du laver en video med titlen “Sådan sliber du dit gulv pænt” og bruger video til at forsøge at sælge dine produkter, i stedet for at give konkrete tips, vil dine seere blive skuffet og sandsynligvis klikke væk fra din video og ikke se dine videoer fremover.
For at kunne rangere organisk på YouTube er et af de mest afgørende parametre video retention. Video retention viser, hvor meget af din video folk har set, inden de klikker væk – jo mere af din video folk ser, jo bedre! 🙂
Her kan du læse et par tips til at lave en god video:
Vær troværdig i forhold til din brand-identitet. Du har spændende produkter, som folk har brug for – vis det til dem! Selvom du ikke selv synes, at dine produkter er så spændende, så vær kreativ og vis dine kunder, hvorfor de skal vælge dine produkter eller ydelser. Hvad enten det er ved hjælp af innovativitet, pris, kvalitet, funktionalitet eller noget helt andet.
Med video kan du fortælle mange historier på mange forskellige måder! Lav en brainstorm-session med dine kollegaer, hvor I lufter diverse idéer om, hvordan I kan vise jeres produkter og ydelser frem til kunderne på en spændende måde. I skal fokusere mere på den værdi, indholdet vil give jeres kunder og ikke så meget på salg. Salg skal nok komme! Hvis kunder ser værdien i din kernefortælling, vil de også se værdien i dit produkt.
Før du går i gang med optagelsen af videoen, så skriv et scenarie for alt det, som du vil fortælle i videoen, og den måde det kommer til at foregå. Det er vigtigt, at du skitserer processen og har en klar idé om, hvad du vil fortælle og hvordan.
Redigering er måske den del af processen, som kommer til at tage mest tid, men vær tålmodig og husk, at redigering er det, som adskiller middelmådigt content fra kvalitetsindhold.
God redigering vil hjælpe dig med at fortælle lige præcis det, du vil på en måde, som passer til dit brand, dine produkter og den måde, du kommunikerer med dine kunder. Skær alt det fra, som ikke afspejler det, du vil fortælle. Videoerne på YouTube skal være korte og “to the point”.
Hold det kort og konkret – de fleste vil ikke bruge mere end et par minutter på at se dit indhold, og derfor er det vigtigt, at du prøver at formidle din fortælling på så kort tid som muligt – uden at gå på kompromis med kvalitet.
Det bliver svært at få en dårlig video til at rangere på YouTube og Google. Det handler om høj produktionskvalitet og god kernefortælling for at få folk til at engagere sig i dit content.
Vær kritisk overfor slutresultatet inden du publicerer det. Videoproduktion og redigering kan være en lang og dyr proces, og derfor er det vigtigt, at du er 100% tilfreds med slutresultatet. Inden du publicerer videoen på YouTube, skal du vurdere:
Hvis du kan svare “JA!” på alt ovenstående, er din video klar til publicering!
Når din video er klar til upload, kommer den vigtigste del af arbejdet i forhold til YouTube SEO. Du skal uploade din video til YouTube og udfylde ALT det information, YouTube spørger efter. Jo mere du kan udfylde, jo bedre for SEO.
Når du uploader et billede på din hjemmeside, er det god praksis at inkludere dit fokussøgeord i billedets filnavn. Det samme gælder, når du uploader en video til YouTube – fokussøgeordet bør forekomme i filens navn.
Videoens titel bør ikke at være længere end 70 tegn (inklusiv mellemrum). YouTube tillader op til 100 tegn i titlerne, men alt over 70 tegn vil typisk blive forkortet i søgeresultaterne.
For at udnytte det fulde CTA potentiale af dine videotitler, bør du holde dem under 70 tegn, inkludere din fokussøgeord i titlen og sætte fokussøgeordet sammen med andre relevante termer. F.eks: “Hvad er et SSL Certifikat? – Forklaret på under 1 min! │WeMarket”.
Beskrivelsen under din video spiller en afgørende rolle i forhold til SEO på YouTube. Når du skriver blogartikler, kan Google crawle dine artikler for at vurdere indholdets kvalitet og relevans i forhold til søgeord. På samme måde kan Google crawle YouTube videobeskrivelser for at vurdere deres kvalitet og relevans til emnet. Jo mere information du inkluderer i dine videobeskrivelser, jo bedre muligheder har du for at rangere på YouTube og Google. Du har faktisk hele 5000 tegn til at skrive den perfekte YouTube beskrivelse.
Her er et eksempel på en god og grundig videobeskrivelse af en video om skønhedspleje. I beskrivelsen er der inkluderet en kort beskrivelse af videoens indhold, CTA, links til de produkter, som bliver brugt i videoen, affilliate links til andre produkter fra den samme kategori og links til sociale sider:
Selvom tags på YouTube videoer har mindre betydning end f.eks titlen eller beskrivelsen, kan det også hjælpe dig at rangere bedre, hvis du inkluderer relevante tags, når du uploader videoen.
I princippet er tags det samme som relevante søgeord, som relaterer sig til videoens indhold eller emne. Ved at udfylde disse tags, vil du være mere synlig i YouTubes sidemenu under “relaterede videoer”.
Både din video og beskrivelsen skal indeholde CTA eller Call To Action. Call to action kan være alt – fra “læs mere”, “følg os på Facebook” til en henvisning til en anden video.
Men nu når vi snakker om rangering på YouTube, vil de mest relevante CTA til god rangering på YouTube være at opfordre dine seere til at trykke på “like” knappen på din video, dele den på de sociale medier, skrive i kommentarfeltet eller subscribe til din YouTube kanal.
YouTube bruger signaler fra disse aktiviteter for at vurdere kvaliteten og relevansen af videoerne. Det vil sige, hvis brugerne aktivt engagerer sig i dit indhold, vil den rangere bedre på YouTube.
Som før nævnt bruger YouTube nogle specifikke faktorer for at måle kvaliteten og relevansen af videoerne på deres platform. Dem du bør være mest opmærksom på er:
I dag findes der mange forskellige former af annoncering og endnu flere kanaler, hvorpå vi kan annoncere vores content. Internettet er fyldt med forskelligt slags content, og du kan finde information om ethvert emne, du ønsker. Det betyder dog også, at vi er nødt til at fange folks opmærksomhed hurtigt og effektivt, inden de går videre til andre ressourcer. Derfor er video en god form for annoncering – videomaterialer er mere spiselige end måske lange blogindlæg (haha).
Det, som adskiller YouTube fra Google, er deres måde at klassificere kvalitetsindhold på. YouTubes vurdering af indholdets kvalitet afhænger af beskrivelsernes kvalitet og brugernes engagement i indholdet.
Da YouTube er den næststørste søgemaskine i dag, er det vigtigt, at dit indhold rangerer højt på YouTube.
Jeg håber, at du har indsamlet nogle gode take-aways fra dette indlæg, som kan forbedre dit indhold på YouTube og dermed også dine positioner på søgemaskinen. Held og lykke!
Hvis du stadig er lidt usikker på det med YouTube annoncering, kan du altid kontakte os. Så vil vi hjælpe dig med at finde en løsning, som vil passe dig og din virksomhed. Du kan kontakte os ved at udfylde vores kontaktformular eller ved at ringe til os på 71 99 34 74!
Ellers er du velkommen til at læse om diverse ydelser, vi tilbyder, udover YouTube annoncering:
Hvis du selv vil i gang med YouTube annoncering eller en anden form for digital annoncering, kan du tjekke vores YouTube kanal, hvor vi har lavet en playliste: Marketing Quickfix – perfekt til dig, som vil lære lidt mere om diverse discipliner inden for digital annoncering. Du kan også finde andre spændende emner på vores blog.
Hos WeMarket tilbyder vi virksomheder en benchmarkrapport, som sammenligner deres marketingindsats med de vigtigste konkurrenter. Du bestemmer selv, hvem vi skal sammenligne med.
Vi har specialiseret os i at afsætte fysiske varer online og vækste webshops – og det kan du nu få glæde af, selvom du ikke er kunde i forvejen.
Det koster ingenting.