Er din virksomhed helt grøn på Meta (tidl. Facebook), og har du måske aldrig opsat en Meta (tidl. Facebook) annonce før, så er det absolut første du skal gøre, før du går i gang, at finde ud af om det overhovedet er det rigtige for din forretning, det kan du læse mere om her.
Har du besluttet, at Meta (tidl. Facebook) annoncering skal være en del af din marketingindsat, eller er du måske allerede i gang med Meta (tidl. Facebook) annoncering, vil dette indlæg være noget for dig. Her vil jeg nemlig gennemgå 5 effektive tricks til at sætte turbo på din online markedsføring på Meta (tidl. Facebook). Indlægget her kan du bruge som en simpel guide til nogle grundlæggende værktøjer og annonceformater, som virker i praksis.
Indlægget henvender sig primært til de, der har prøvet at arbejde med Metas (tidl. Facebook) annonceadministrator, men skal du til at opsætte din første annonce, kan du sagtens skele til denne guide også, så du får succes fra første færd.
I indlægget gennemgår jeg følgende:
- Tracking med Meta (tidl. Facebook) Pixel
- Boost af Meta (tidl. Facebook) opslag
- DPA – Dynamic Product Ads
- Videoannoncer
- Lead Ads
Tracking med Facebook Pixel
En pixel er et sporringsscript, som du installerer på din side eller webshop for at kunne spore konverteringer og kunne lave retargeting annoncer til potentielle kunder, som måske har forladt din hjemmeside uden at købe.
Hvorfor SKAL du have en pixel?
Lad os sige, at du den lykkelige ejer af en webshop, hvor du sælger kaffebønner, og jeg har besøgt din side og set på dine etiopiske kaffebønner. Efterfølgende forlod jeg siden uden at foretage et køb og hopper så efterfølgende ind på Meta (tidl. Facebook). Jeg scroller ned ad mit feed og ser så din annonce om kaffebønner fra Etiopien, som minder mig om, at jeg skal købe dem.
Det er alt sammen takket være en Meta (tidl. Facebook) pixel!
Pixelen er installeret i koden på din hjemmeside, hvor den sporer, hvad jeg har kigget på, og eventuelt om jeg har lagt noget i indkøbskurven uden at købe. Denne sporing kan du bruge i segmenteringen, når du opsætter din Meta (tidl. Facebook) annonce, så du kan målrette annoncer til mig, om noget jeg allerede har udvist interesse i.
Udover at være nøglen til retargeting annoncer på Meta (tidl. Facebook), kan en pixel også spore dine konverteringer. Det er smart, fordi du så kan se, om dine annoncekroner er givet rigtigt ud. Du kan måle på hvilke annoncer, der performer bedst, og derudfra tilpasse dine annoncer løbende, alt efter hvad der virker, og hvad du skal holde dig fra.
Hvis du endnu ikke har en pixel på din side, har Jannick gjort det nemt for dig her.
Desuden foreslår jeg, at du henter Chrome’s extension: Meta (tidl. Facebook) Pixel Helper her. Det er et troubleshooting værktøj, der kan hjælpe dig med at kontrollere din implementering.
Boost af Facebookopslag
Du har lavet det fedeste opslag på Meta (tidl. Facebook), og du gjort alt, hvad Jannick siger, du skal gøre i sin blogindlæg om 4 tips til højere organisk reach på Meta (tidl. Facebook).
Men du synes stadig ikke, at dit opslag rammer nok potentielle kunder. Det er her hvor boost kommer ind i billedet. På Meta (tidl. Facebook) har du nemlig mulighed for at betale dig til en større rækkevidde på en relativt simpel måde.
Forudsætningen for at kunne booste dine opslag er, at du enten ejer en side eller har fået en siderolle, der gør det muligt for dig at annoncere. Jeg anbefaler dog, at man laver en Meta (tidl. Facebook) Business manager annoncekonto og opsætter betalingskontooplysninger på Business manageren.
Når du har offentliggjort eller planlagt dit opslag, får du muligheden for at booste det ved at trykke på ”Boost” knappen under opslaget.
Når du booster dit opslag, får du mulighed for at vælge din målsætning, for eksempel at få flere personer til at interagere med dit opslag eller klikke på et link. Alternativt kan du vælge at komme i kontakt og chatte med potentielle kunder. Når du har valgt målsætning, kan du vælge, om du vil have en knap på dit opslag. Knappen er valgfri, men du kan vælge imellem ”Køb nu”, ”Reservér nu”, ”Læs mere”, ”Tilmeld dig”, ”Få rutevejledning” og ”Send besked”.
Herefter skal du vælge din målgruppe. Normalt kan du vælge imellem en brugerdefineret målgruppe, en gemt målgruppe og at kopiere en målgruppe, når du opretter en annonce i annonceadministratoren. Men når du booster et opslag, arbejder du kun med gemte målgrupper. Hvis du ved, at du allerede har nogle gemte målgrupper, som ikke dukker op, når du booster, kan det være fordi, du skal scrolle ned i bunden og vælge din annoncekonto. Det er nemlig sådan, at dine målgrupper er forbundet til annoncekontoen og ikke til Meta (tidl. Facebook) siden, som du er ved booste opslaget på. I en gemt målgruppe, kort fortalt, har du mulighed for at ramme din målgruppe ud fra geografisk, demografisk og adfærdsbasseret information fra Meta (tidl. Facebook).
Hernæst kan du vælge, om du vil have automatiske placeringer på dit boost. Derefter kan du vælge varigheden og budgettet for dit boost, med andre ord hvor lang tid opslaget skal vises og hvor mange penge, du vil betale. Jo mere du betaler, jo flere mennesker rammer du med dit opslag. Til sidst skal du vælge din annoncekonto, men som jeg kom lidt ind på tidligere, giver det mening at scrolle ned og vælge din annoncekonto først, når du skal booste, for at kunne vælge din målgruppe.
Når du har boostet dit opslag, kan du finde den i annonceadministratoren. Derinde kan du ændre i flere parametre, som ikke er muligt i det mere simpel boost-værktøjet.
Vil du vide mere om boosts, annonceadministrator & power editoren, kan du læse Jannick’s fremragende indlæg her.
DPA – Dynamic Product Ads
DPA er et fantastisk annonceformat, hvis du har et website eller webshop, hvor du sælger produkter direkte. Dynamic Product Ads er et ideelt retargeting værktøj, da de, som navnet antyder, er dynamiske, og du har mulighed for at vise flere produkter ad gangen. DPA annoncer tilpasser sig selv alt efter, hvad kunden har set på, inde på dit website eller webshop.
Forudsætningen for at oprette DPA annoncer er, at du har en Pixel på din webshop eller website, og at du har oprettet et produktkatalog på Meta (tidl. Facebook).
5 gode grunde til at lave DPA annoncer
- De er interaktive, hvilket øger konverteringsraten.
- Kunden har allerede vist interesse, så annoncerne vil altid være relevante.
- De er dynamiske, så de sparer dig meget tid på opsætning.
- Kreativerne er også dynamiske, så du skal ikke bruge tid på lave kreativer til hvert produkt.
- Du kan lave produktsæt og dermed krydssalgs-annoncer.
3 ulemper og grunde til at DPA måske ikke er for dig
- DPA annoncer er kun relevante for dig, hvis du sælger produkter, og har et produktkatalog på Meta (tidl. Facebook).
- Sælger du ydelser eller services, er det (måske) ikke brugbart.
- Du vælger ikke selv kreativerne, og det kan være skidt, hvis billederne på din webshop ikke fanger brugeren.
Men der er heldigvis håb. Min dygtige kollega Anders har nemlig skrevet et blogindlæg om, hvordan du kan optimere dine DPA annoncer. Læs indlægget her.
Sidst bør det noteres, at du kan skabe endnu større relevans og dermed værdi og afkast af din annoncering, hvis du opdeler dine annoncesæt. Altså kategoriserer dem så annoncesæt ”A” bliver vist til målgruppen, der er interesseret i ”A”, og annoncesæt ”B” bliver vist til personer, der har kigget på ”B”, i stedet for kun at have én standard DPA annonce, der bliver vist til at alle, som har været inde på din side. Ved at opdele dine annoncesæt, øger du relevansen af dine annoncer og dermed også det løbende afkast.
Videoannoncer
Generelt har brug af videoer i din markedsføring høj værdi, fordi Metas (tidl. Facebook) algoritme prioriterer videoer højere, hvilket giver videoer en større organisk reach. Herudover interagerer brugere typisk mere med video end eksempelvis billedopslag eller opslag kun med tekst.
Der er mange måder at gribe videoannoncering an på, alt efter hvad ens målsætning er, og hvad man har at arbejde med. Hvis man skal lave animationsvideoer, vil jeg klart anbefale man bruger Adobe After Effects.
Men man behøver nødvendigvis ikke at have alt det nyeste og vildeste udstyr. Har man en telefon, der kan optage og en god idé, så er man faktisk godt i gang. Har man herudover adgang til et videoredigeringsprogram som Adobe Premiere Pro, så er det bare endnu bedre. Har man ikke det, kan det også lade sig gøre på telefonen. Her kan man bruge den nette sum af 49,- til en app, der hedder PowerDirector til Android, og hvis man har en iPhone, kan man benytte iMovie, som er gratis. Du kan desuden se, hvad Meta (tidl. Facebook) selv anbefaler her i deres Mobile Studio.
4 tips til Facebook videoer
- Upload altid dine videoer direkte til Meta (tidl. Facebook), i modsætning til eksempelvis at starte med at uploade den på YouTube og så dele den på Meta (tidl. Facebook). YouTube og Meta (tidl. Facebook) er konkurrenter, når det kommer til videomarkedet. Derfor vil din video blive eksponeret bedre, hvis du uploader direkte på Meta (tidl. Facebook).
- Fang seerens opmærksomhed hurtigt! Du har gennemsnitlig 1,7 sekunder til at fange en persons opmærksomhed. Hvis ikke du har grebet dem inden de 1,7 sekunder, er de sandsynligvis allerede videre til næste post. Her virker emojis, tal & hashtags rigtig godt til fange seerens opmærksomhed. Både i annonceteksten og i det første klip i din video.
- Brug undertekster! Din video vil automatisk begynde at afspille, når man scroller ned i sit feed, desværre afspiller den ofte uden lyd, og den bliver ved med at afspille uden lyd indtil man trykker på den. Uden undertekster vil seeren derfor gå glip af det første, der bliver sagt. Der er også mange, der ser din video til ende uden lyd, fordi de enten sidder i et venteværelse, en togstation, i en bus uden høretelefoner el.lign. Underteksten gør dermed brugeroplevelsen bedre og sikrer, at brugeren får noget ud af din video, selvom lyden er slået fra.
- Få din video delt så meget som muligt, især når den lige er gået live. Metas (tidl. Facebook) algoritme vælger at eksponere videoer med mange likes, delinger og kommentarer, især hvis den lige er blevet uploadet. Mange likes, delinger og kommentar viser Meta (tidl. Facebook), at din video er relevant for målgruppen, og bliver derfor spredt bredt ud. Derfor er det en god idé at gøre brug af Metas (tidl. Facebook) annonceoptimering, når du opretter din videoannonce, så du målretter mod brugere, der mest tilbøjelige til at interagere med dit opslag.
Lead Ads
Leadgenererende annoncers formål er at indsamle e-mailadresser og i nogle tilfælde flere informationer omkring en potentielle kunde, såsom navn, alder m.m.
Når man skal oprette en Lead Ad på Meta (tidl. Facebook) skal du vælge ”Leadgenerering” som din målsætning i annonceadministratoren. Når du har valgt leadgenerering som din målsætning, er der nu kommet en ny fane, som hedder ”Lynformular” i annoncedelen. Det er her du opretter din formular, som indsamler de informationer om kunden, som du er interesseret i. Som sagt, vil det mest almindelige være e-mails, men du har muligheden for at vælge, om folk skal svare på flere ting. Du kan desuden vælge betingede svar. Et eksempel på et betinget svar er, hvis et af spørgsmålene er: ”Har du et job?”, hvortil der kan svares ja eller nej. Vælges nej sker der ikke noget, men hvis der svares ja, kommer der et nyt spørgsmål op med f.eks.: ”Hvad er dit job?” og en tekstboks, som man så kan skrive svaret i.
Det første og måske vigtigste tip, jeg kan give dig omkring Lead Ads er; jo kortere, jo bedre. Når du tilføjer mange spørgsmål på din formular, så er der mindre chance for at folk gennemfører din formular. Så hvis dit mål er at få så mange leads som muligt, anbefaler jeg at holde formularen så kort som mulig.
7 virkemidler for at få folk til at udfylde en B2C leadformular
Folk har som regel ikke lyst til at udfylde din leadformular, med mindre du lokker med en gevinst. Her er en liste over 7 incitamenter, du kan benytte.
- Bliv en del af en bevægelse (brand)
Nogen kan finde på at udfylde din formular, blot fordi de er helt vilde med dit brand. Dette er dog meget atypisk, og ofte kun gældende for store, internationale brands og derfor foreslår jeg, at du bruger en af de andre 6 metoder, hvis du gerne vil have mange leads. - Betinget bonus
Et eksempel på en betinget bonus kan være, at tilmelder man sig et nyhedsbrev, får man en speciel velkomstgave med første køb eller gratis fragt. - Konkurrencer
Konkurrencer på Meta (tidl. Facebook) giver ikke altid de mest kvalificerede leads, men det som regel det incitament, som giver de billigste/fleste leads. - Guides
En guide som incitament, kan eksempelvis være at tilbyde brugeren et gratis videokursus, hvis de udfylder din formular. - Rabatter
Rabatter giver næsten sig selv, udfyld formularen og spar X% på dit næste køb. Rabatkoder er gode fordi de genererer direkte omsætning, hvis brugeren vil benytte rabatten. - Events
For eksempel; Tilmeld din e-mail for at deltage i et webinar eller en offline begivenhed. - Limited Edition
Limited Edition er hvor dit produkt kun findes i en begrænset mængde. Dette incitament er godt, fordi det skaber noget urgency. Folk føler, at de er nødt til at handle med det samme, ellers går de glip af det, du tilbyder.
Nu kender du de 7 virkemidler, men det gode ved dem er, at du kan kombinere dem, for eksempel at brugeren skal afgive sin e-mailadresse for at deltage en i konkurrence om et begrænset antal rabatkoder.
Jeg håber, du blev lidt klogere på, hvordan du kan få mere ud af din Meta (tidl. Facebook) annoncering. Har du brug for råd eller hjælp til opsætningen og administrationen af dine Meta (tidl. Facebook) annoncer, står vi naturligvis altid til rådighed.
Kontakt os på tlf.: 71 99 34 74 eller udfyld formularen her – så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne for din virksomhed.