Søgeboksen – vejen til salg
En af nøglerne til at forstå salg gennem Amazon ligger i søgeboksen. Når man starter med at gå ind på Amazon som bruger, vil man se, at søgeboksen er i stor fokus. Størstedelen af salget sker nemlig gennem søgninger fra søgeboksen. Det er derfor vigtigt at forstå, hvordan søgealgoritmen hos Amazon fungerer. Algoritmen er faktisk så vigtigt, at den har sin egen hjemmeside: a9.com.
Algoritmen tjekker to ting: Performance og relevans. Finder kunderne produktet gennem søgningen, og/eller køber de produktet generelt.
Salg er det vigtigste parameter. Når brugerne laver en søgning, matches søgningen op imod titlen, teksterne, priserne, tilgængeligheden, udvalget og ikke mindst salgshistorikken på produkterne.
Der kigges løbende på seneste salg, så har man solgt meget for et par år siden, og ikke så meget de seneste måneder, trækker det ned. Har du ikke solgt noget, vil det derfor være svært at dukke op på de første sider i søgeresultaterne.
Nedenstående statistik viser, hvor vigtigt det er at ranke godt gennem søgninger i søgeboksen:
70% af brugerne klikker aldrig forbi side 1 på søgeresultatsiden.
35% klikker på det første produkt, de ser på søgeresultatsiden.
64% klikker på de første 3 resultater, de ser på søgeresultatsiden.
81% klikker på brands på søgeresultatsiden.
Brug af nøgleord
Når man skal finde de rigtige nøgleord til at beskrive sit produkt med, kan man anvende online værktøjer til dette, ligesom man gør når man skal finde nøgleord til Google Adwords. Det kan dog have den modsatte effekt at anvende ord fundet gennem Adwords Keyword Planner, for brugere, der søger på Google, er stadig i overvejelses “mode”, mens brugere, der søger på “Amazon” ved, hvad de vil have og søger specifikt efter dette. Derfor kan man risikere at anvende de forkerte søgeord.
70% af søgningerne på Amazon er “long tail keywords” (længere søgeordssætninger med flere nøgleord), da brugerne ved, hvad de vil have og derfor søger mere specifikt.
Brug derfor i stedet værktøjer som sonar-tool, som er et gratis værktøj, der kun kigger på Amazon kundesøgninger.
Amazon på dansk?
Amazon er i løbet af 2017 og 2018 flere gange rygtet til Danmark. Fakta er dog, at de dags dato (august 2018) endnu ikke har etableret en detail-del i Danmark. De har dog i starten af 2018 sikret sig en adresse i København til etablering af Amazon Web Services (Cloud afdeling), men selve detail-delen lader foreløbig vente på sig. Indtil da må du derfor nøjes med at afprøve Amazon på andre sprog end dansk.
Få hjælp til at komme i gang
Hos wemarket eksperimenterer vi løbende med nye tiltag for hele tiden at optimere på processerne omkring produktoprettelse og efterfølgende salg. Med lidt kreativitet kan man komme langt inden for Amazons rammer, men det kræver at man investerer en del tid i det. Her hjælper vi dig gerne videre der, hvor du er. Uanset om du er ny på Amazon, eller om du ønsker at optimere det arbejde, du allerede har lavet.
Læs mere om, hvordan WeMarket kan hjælpe dig med succesfuld og effektiv annoncering på Amazon her.