Skrevet af: Thomas Alstrup
17. november 2022

Hvad koster det at sælge på Amazon?

Vi får ofte spørgsmålet fra virksomheder, som endnu ikke har gjort sig nogen erfaringer med Amazon som platform: ”Hvad koster det egentlig at sælge sine varer på Amazon?”
Spørgsmålet er fuldt ud forståeligt og naturligt at stille. Der er dog ikke noget entydigt svar, da det nemlig kan være ret forskelligt fra case til case, hvor meget det koster at sælge på Amazon. I det følgende vil vi fremhæve nogle af de mest almindelige omkostninger ved at sælge sine produkter på Amazon, som vi synes, du bør være særligt opmærksom på.


Månedligt sælgerkontogebyr
Når du opretter en Professionel Amazon Seller Central Account, opkræver Amazon et månedligt gebyr på 39,99 USD. Hvis du estimerer, at du typisk vil sælge færre end 40 enheder om måneden, har du også muligheden for at droppe det månedlige gebyr og i stedet betale et gebyr per solgte enhed på 0,99 USD. Ved at fravælge det månedlige gebyr mister du dog samtidig nogle fordele (fx i forhold til advertising), hvorfor vi næsten altid vil anbefale dig at oprette den professionelle sælgerkonto og betale det månedlige gebyr til Amazon.

Salgsgebyr

For hver enkelt enhed, som du sælger gennem Amazon, skal du betale et gebyr (det såkaldte ”Referral fee”). Hvor stort et beløb gebyret udgør i dit tilfælde afhænger bl.a. af, hvilken produktkategori dine varer hører til. Inde i din Seller Central Account vil du altid kunne se, hvor højt salgsgebyret er for hver enkelt af de SKUs, du har oprettet i dit inventory.

Fulfillment fees

Hvis du – som de fleste af vores kunder – vælger at sælge dine varer som FBA (Fulfillment by Amazon), hvor du sender dine varer ned til et af Amazons lagre, og Amazons lagermedarbejdere sørger for alle de praktiske ting i forbindelse med en ordre (håndtering, afsendelse, reklamation), pålægger Amazon dig et gebyr for disse ydelser. Hvor højt gebyret er, afhænger af pakkens størrelse og vægt. Du kan altid vælge selv at stå for hele logistikken ved at sælge dine varer som FBM (Fulfillment by Merchant). Udover de ekstra ressourcer du i så fald ville skulle sætte af til denne del, vil du ved denne løsning heller ikke få mulighed for at kunne tilbyde Amazons kunder Prime (gratis forsendelse og garanteret levering inden for to dage), hvilket er noget Amazons kunder generelt vægter ganske højt. Derfor vil vi som udgangspunkt anbefale dig at vælge FBA-løsningen.

Marketing

For at give dig selv de bedste chancer for at få succes på Amazon vil vi uden tvivl anbefale dig at afsætte ressourcer til advertising på Amazon. Det organiske salg, som du kan opnå via gode, SEO-optimerede tekster og flot content på dine produktsider og i din brandstore, vil næsten aldrig kunne stå alene. Derfor bliver du nødt til at sætte nogle veltilrettelagte kampagner op, som kan lede endnu flere af Amazons brugere ind på dine produktsider. Hvor meget du skal sætte af til denne del af dit salgseventyr på Amazon afhænger i høj grad af konkurrencen på de søgeord eller de reklamepladser på Amazons platform, som du byder ind på.

Daglig drift

Vi oplever ofte, at virksomhedsejere undervurderer de ressourcer, som man efter vores opfattelse bliver nødt til at sætte af til den daglige drift af deres Amazon sælgerkonto. Alle sælgere vil igennem deres tid på Amazon blive mødt af forskellige uforudsete udfordringer, der er en hindring for deres salg, og som derfor skal løses. Afhængigt af, hvor erfaren en Amazon-sælger du er, vil mange udfordringer hurtigt kunne æde en masse timer, som du måske havde planlagt at bruge på noget helt andet. Derfor vil vi altid anbefale, inden du overhovedet kommer i gang med at sælge på Amazon, at overveje at alliere sig med et erfarent Amazon-bureau som fx WeMarket, der vil kunne hjælpe dig med at løse den slags udfordringer nemmere og hurtigere, end hvis du er på egen hånd. Samtidig vil helt basale opgaver såsom konto- eller produktoprettelse også hurtigt kunne blive enormt ressourcekrævende, hvis du ikke tidligere har gjort dig ret mange erfaringer med Amazon.

Vil du gerne have hjælp til at sælge mere på Amazon, så er du velkommen til at sende os en mail på kontakt@wemarket.dk eller ringe til os på 70 44 42 88.