Tilbage
E-commerce

Feedregler i Google Merchant Center

Få overblik over feedregler i Google Merchant Center og lær, hvordan du optimerer dit produktfeed for at forbedre synlighed og salgsresultater.

10 jan 20253 min. læsetidMartin Langborg HansenMartin Langborg Hansen

At skabe det perfekte produktfeed på Google Shopping er ikke altid en dans på roser. 

– Det rette feed skaber relevans for dine kunder, og det gør både dem og Google glad!

Afhængigt af hvilket CMS-system man benytter sig af, er der forskellige udfordringer, man støder på, når man skal opbygge eller mappe sit produktfeed. Det kan være, der mangler produktdata, eller at man mangler en bestemt attribut at kunne sætte ind. Som konsekvens heraf findes der rigtigt mange hjælpemidler, plugins og tredjepartssystemer, som forsøger at hjælpe med at gøre det så nemt som muligt. Nogle er gratis, hvor andre (læs “de fleste”) koster et beløb hver måned.

Men et af de hjælpemidler, som ofte bliver overset, er faktisk Googles eget i Google Merchant Center (GMC). I nogle tilfælde kan et tredjepartssystem være nødvendigt, afhængigt af problemet, men rigtigt mange småting kan justeres direkte i Merchant Center, hvad end man mangler en bestemt attribut eller skal redigere værdierne på sine attributter i feedet.

I dette indlæg vil jeg komme med basale virkemidler, som man kan bruge i GMC via feedregler, så man kan bearbejde sit produktfeed med nogle ekstra lag og dermed øge performance på sigt.

Produkttitler

Produkttitlerne er den altoverskyggende faktor for, om du bliver fundet på en søgning eller ej. Jo, selvfølgelig har alle de andre parametre også en indvirkning, men titlen på dine produkter har den største indflydelse, og det er den, som identificerer den vare, du sælger.

Du kan bruge feedregler i GMC til mange ting i forbindelse med dine produkttitler. Både ved at gøre titlerne i sig selv bedre, men man kan også bruge indholdet fra sine titler, til at forbedre andre dele af sit feed.

Det mest lavpraktiske eksempel er, at man mangler noget tekst i titlen. Det kan f.eks. være et brand, man skal have koblet på. Når man laver brugerreglerne, er der 2 overordnede måder: Man kan tilføje en kilde, eller man kan lave en ændring. At tilføje bruges til at indskyde en værdi på en attribut, som er tom i forvejen. En ændring er, når man skal redigere en eksisterende værdi på en attribut.

Så for at få redigeret sin titel til at inkludere et brand, skal man bruge “Ændringer”.

Under ændringer har du 3 primære muligheder, og så nogle avancerede:

Man kan indsætte noget foran sin titel, vedhæfte (bagved) og benytte søg & erstat. Søg og erstat fungerer ligesom, man kender det fra andre systemer og bruges mest til at redigere ting midt inde i titlerne. Vælg den funktion, som passer til der, hvor brandet skal indsættes.

Herefter kan du både skrive din egen værdi, som skal kobles på eller tilføje en værdi dynamisk fra en anden attribut. Hvis du allerede har brandet i brand-attributten, kan du hive brandet ind i titlen derfra:

Brug preview-funktionen til at tjekke, om dine ændringer virker, ved at føre musen henover det blå felt i top-højre hjørne:

Hvis du skal forhåndsvise en bestemt vare, kan du også søge efter vare-id i funktionen.

Herefter gemmer man sine ændringer som kladde, hvorefter man kan klikke på anvend for at gennemføre sine ændringer:

Brug af betingelser

Når man skal indsætte sine regler, har man ofte behov for kun at gøre det på nogle bestemte varer, så man ikke implementerer sine ændringer på hele sit produktfeed.

For at imødekomme dette, kan du sætte bestemte betingelser op, så du kun ændrer på de varer, du har brug for:

Det kan være, at reglen kun skal virke på en bestemt kategori, hvis titlen indeholder noget bestemt, eller på alle varer som har et bestemt brand. Brug attributterne for resten af feedet til at definere, hvornår dine regler skal gælde. Brug igen forhåndsvisningen, og gem.

Udfyld attributter uden data

Efter lidt tid vil du begynde at vænne sig til interfacet i feedreglerne. Nu kan du begynde at berige feedet med den data, som mangler. Jo mere relevant indhold du kan give dit produktfeed, jo bedre.

Det kan være relevant at arbejde med felter som:

  • Farve
  • Materiale
  • Størrelse
  • Køn
  • Energiklasser
  • Brand

Til at gennemføre dette, bruges den anden metode med at “Tilføje kilde”. Princippet er det samme, hvor du igen kan opsætte de rette betingelser for, hvilke varer skal have de bestemte værdier. Vi ser ofte at tøjbrands inkluderer farven i produkttitlen, men hvor den stadig mangler i feltet, som er tilegnet farve i Googles verden. Her kan man nemt opsætte en betingelse for, at når f.eks. “Rød” optræder i produkttitlen, så skal attributten “farve” have værdien rød. På den måde får Google lettere ved at forstå, at produktet har farven rød, og dermed vise produktet i relevante søgninger.

Du skulle gerne nu have nogle basale redskaber til at kunne forbedre dit produktfeed. Der kan altid arbejdes med mere tekniske ting, som forbedrer ens synlighed på Google Shopping.

Har du brug for sparring eller hjælp, så kan du altid tage kontakt til os her hos Wemarket.

Vil du se, hvad dine konkurrenter og din branche gør bedst?

Hos WeMarket tilbyder vi virksomheder en benchmarkrapport, som sammenligner deres marketingindsats med de vigtigste konkurrenter. Du bestemmer selv, hvem vi skal sammenligne med.

Vi har specialiseret os i at afsætte fysiske varer online og vækste webshops – og det kan du nu få glæde af, selvom du ikke er kunde i forvejen.

Det koster ingenting.

  • 1.

    Konkurrentscreening

  • 2.

    Branchepotentiale

  • 3.

    Anbefalinger