Skrevet af: Thomas Haurum
10. februar 2023

Sådan maksimerer du dit produkts synlighed på Amazon med Amazon Vine

Amazon Vine er et program, der er udviklet til producenter og forhandlere, så de kort tid efter at have sat produkterne til salg på Amazon kan indsamle ærlige og uvildige produktanmeldelser fra forskellige Amazon-kunder.

Programmet er kun for godkendte Amazon-kunder og er baseret på Amazons holdning om, at de nyttigste anmeldelser kommer fra kunder, der har købt produktet direkte fra Amazons hjemmeside.

Når producenter eller forhandlere får mulighed for at deltage i programmet, kan de sende deres produkter gratis til en udvalgt gruppe af kunder, der laver mange anmeldelser, til gengæld for en ærlig anmeldelse.

Tidlig og ærlig feedback med Amazon Vine

En af de største fordele ved Amazon Vine-programmet er, at det giver virksomheder mulighed for at få tidlig og ærlig feedback på deres produkter, før de sættes til salg. Det kan hjælpe virksomheder med at finde eventuelle problemer eller områder, der skal forbedres, før de lancerer deres produkter, hvilket kan spare dem tid og penge i det lange løb. Desuden giver programmet virksomhederne mulighed for at få værdifuld viden om, hvad kunderne søger i et produkt, hvilket kan hjælpe dem med at træffe bedre beslutninger om fremtidig produktudvikling.

 

Anmeldelser øger salg og synlighed

En anden vigtig fordel ved Amazon Vine er, at det kan hjælpe virksomheder med at øge deres salg og synlighed på hjemmesiden. Anmeldelser er en af de vigtigste faktorer, kunderne tager med i overvejelserne, når de foretager et køb på Amazon, og anmeldelser fra betroede kunder, der ofte anmelder produkter, vejer tungere. Ved at deltage i Amazon Vine-programmet kan virksomheder øge antallet af anmeldelser af deres produkter, hvilket kan føre til større synlighed og salg på Amazon.

 

Jo højere bedømmelse, jo højere placering

Derudover kan anmeldelser fra kunder, der laver gode, informative anmeldelser, også hjælpe virksomheder med at øge deres produkts placering i rangordenen på Amazon. Amazon ser både på antallet af anmeldelser af et produkt og den gennemsnitlige bedømmelse. Det betyder, at jo flere anmeldelser et produkt har, og jo højere den gennemsnitlige bedømmelse er, desto højere vil produktet blive rangeret på hjemmesiden. Det kan føre til øget synlighed og salg.

 

Sørg for at vælge de rigtige produkter til Amazon Vine

For at få mest muligt ud af Amazon Vine-programmet bør virksomheder omhyggeligt udvælge de produkter, de ønsker at få anmeldt. De bør vælge produkter, som de tror, kunderne tager godt imod, og som de er sikre på vil klare sig godt på hjemmesiden. Dette gælder helt ned på variantniveau, da virksomhederne maksimalt kan indsamle op til 30 Vine-anmeldelser pr. produkt, hvilket inkluderer samtlige størrelses-, farve- eller andre former for varianter af dette produkt. Derudover skal de sikre sig, at deres produkter opfylder kriterierne for programmet, som kræver, at der er mindst 3 billeder, en detaljeret produktbeskrivelse og en pris, som ikke er for høj.

 

Vær proaktiv i kontakten med anmelderne

En anden nøgle til succes i programmet er at være proaktiv i kontakten med anmelderne. Virksomhederne bør sikre sig, at de kommunikerer med anmelderne og besvarer alle spørgsmål, som anmelderne har om produktet. Det kan være med til at opbygge et forhold til anmelderne og øge chancerne for at få en positiv anmeldelse.

 

Når virksomhederne er blevet optaget i programmet, kan de indsende deres produkter til en udvalgt gruppe af kunder, der laver mange anmeldelser, for at få dem anmeldt. Disse kunder er udvalgt af Amazon på baggrund af deres historik med nyttige og detaljerede anmeldelser. Til gengæld for et gratis produkt forventes det, at disse kunder laver en ærlig anmeldelse inden for 30 dage efter modtagelsen af produktet.

 

5 trin til at maksimere succes med Amazon Vine

For at maksimere fordelene ved Amazon Vine-programmet bør virksomheder følge disse trin:

 

  1. Udvælg omhyggeligt de produkter, du vil have anmeldt. Vælg produkter, som du tror, kunderne tager godt imod, og som du er sikker på vil klare sig godt på hjemmesiden.

 

  1. Sørg for, at dine produkter opfylder kriterierne for programmet. Amazon kræver, at der er mindst 3 billeder af produktet, en detaljeret produktbeskrivelse og en pris, der ikke er for høj.

 

  1. Vær proaktiv i kontakten med anmelderne. Kommunikér med anmelderne, og besvar alle de spørgsmål, de har om produktet. Det kan være med til at opbygge et forhold til anmelderne og øge chancerne for at få en positiv anmeldelse.

 

  1. Brug feedbacken fra anmeldelserne til at forbedre dit produkt og din kundeservice. Det kan være med til at øge kundetilfredsheden, hvilket kan give større salg og et bedre omdømme på Amazon.

 

  1. Udnyt den øgede synlighed og det øgede salg, som er resultatet af at have anmeldelser fra betroede kunder, der laver mange anmeldelser. Det kan forbedre dit produkts rangering på Amazon og øge dit samlede salg.

 

Ved at deltage i Amazon Vine-programmet kan virksomheder få værdifuld viden om, hvad kunderne søger i et produkt, øge produkternes synlighed og salg på hjemmesiden og forbedre produktets rangering. Ved på et tidligt tidspunkt at modtage feedback og være proaktive i forhold til at kontakte anmeldere kan virksomhederne desuden forbedre deres produkt og kundeservice, hvilket i det lange løb kan føre til øget kundetilfredshed og salg.

 

Konlusion

Amazon Vine-programmet er således et effektivt værktøj for virksomheder, der ønsker at få feedback på deres produkter på et tidligt tidspunkt, øge salget og synligheden på hjemmesiden samt forbedre produktets anseelse. Ved omhyggeligt at udvælge de produkter, de ønsker anmeldt, og proaktivt kontakte anmelderne kan virksomhederne få mest muligt ud af dette værdifulde program.

 

Har du brug for hjælp til Amazon? Så har du fundet det, du leder efter. Du skal bare udfylde formularen, så kontakter vi dig: https://wemarket.dk/kontakt/.