Skrevet af: Thomas Haurum
10. februar 2023

Optimér dine produktsider på Amazon for større synlighed og øget salg

Det er helt afgørende, at du optimerer dine Amazon-produktsider, når det gælder øget synlighed og salg på platformen. En optimeret produktside kan hjælpe dig med at rangere højere i søgeresultaterne, tiltrække flere klik og i sidste ende føre til et større salg. I dette blogindlæg vil vi komme ind på forskellige strategier, som kan optimere dine Amazon-produktsider og dermed øge din synlighed og dit salg.

 

Research af søgeord

Det første, du skal gøre, når du skal optimere dine Amazon-produktsider, er at researche søgeord (keywords). Du bør, via Amazon SEO, starte med at identificere de søgeord, som din målgruppe søger på, og derefter sørge for, at din produktside er optimeret i forhold til netop de søgeord. Du kan bruge Amazons egen hjemmeside og eksterne værktøjer til at researche søgeord for at finde de relevante søgeord. Tilføj så de mest relevante af de søgeord, du finder, til din produkttitel/-overskrift, punktopstilling og produktbeskrivelsen.

 

Optimér dine produktbilleder

Billeder er en meget vigtig del af dine produktsider på Amazon, da de er det første, som dine potentielle kunder ser, når de støder på dine produkter. Sørg for, at dine billeder er af en høj kvalitet, og at de tydeligt viser produktet fra forskellige vinkler og på en attraktiv måde. Herudover kan du også have glæde af at tilføje miljøbilleder, som viser produktet, når det er i brug.

 

Gør brug af beskrivende og interessante produkttitler og punktopstillinger

Ligesom billedet er meget vigtigt, er produktets titel og punktopstilling (bullet points) også afgørende. Disse ting er nemlig også noget af det første, som kunderne ser, når de finder dit produkt på Amazon. Derfor er det vigtigt, at de både er beskrivende og interessante. Brug dine søgeord i titel og punktopstillingen, og sørg for, at de beskriver dit produkt og dets egenskaber præcist.

 

Brug ‘Enhanced Brand Content’ (EBC)

Enhanced Brand Content (EBC) er en premium-funktion på Amazon, som også kaldes for Amazon A+ Content. EBC-funktionen gør det muligt for sælgere på Amazon at tilføje ekstra information og flere billeder til deres produktside, hvilket kan hjælpe med at øge synligheden og salget. Brug EBC for at supplere med detaljerede produktinformationer, kundeanmeldelser, yderligere produktbilleder samt informationer om dit brand, så du på den måde kan øge kendskabet til dit brand blandt potentielle kunder.

 

Overvåg og justér

De sidste steps, der er vigtige i forhold til optimering af dine produkter på Amazon, er overvågning og justering. Hold fx via forskellige tools løbende øje med udviklingen i diverse data (udvikling i salg, udvikling i søgninger af relevante keywords, antal besøg på dine produktsider m.m.), der giver dig indikationer om, hvordan dit produkt performer, og lav ændringer efter behov. Dette omfatter eksempelvis at opdatere dine produktbilleder, finjustere din produkttitel og dine punktopstillinger eller at tilføje EBC-indhold.

 

Optimering er afgørende

Optimering af dine Amazon-produktsider er helt afgørende for at øge synligheden og salget på platformen. Ved at researche dine søgeord, optimere dine produktbilleder, bruge beskrivende og interessante punktopstillinger og produkttitler/-overskrifter, at anvende EBC-indhold og at overvåge dine produkter, kan du forbedre din rangering og dermed tiltrække flere kunder. Husk, at optimering er en konstant proces, så vær forberedt på at lave justeringer og forbedringer løbende i forløbet.

Har du brug for hjælp med Amazon? Der er ingen grund til at lede videre. Bare udfyld formularen, og så kontakter vi dig. Klik dig ind på: https://wemarket.dk/kontakt/.