Skrevet af: Thomas Haurum
10. februar 2023

Udnyt fordelene ved Amazons Influencer Program

Med Amazon Influencer Program kan personligheder på sociale medier og content creators tjene penge gennem partnerprogrammer på Amazon. Influencere, der bliver godkendt af Amazon til at deltage i programmet, får et unikt link, som de kan dele på deres sociale medier og hjemmeside. Ved at klikke på linket kan deres følgere købe de produkter på Amazon, som influenceren promoverer. Influenceren får provision for ethvert salg, der foretages via deres unikke link.

Programmet er åbent for alle, der har mange følgere på de sociale medier; uanset om det er en hjemmeside, en blog eller en YouTube-kanal. Alle influencere skal dog ansøge om at få lov til at blive en del af Amazons Influencer Program og her godkendes, før de får deres unikke link, som de kan dele med deres følgere. Influencere kan promovere alle produkter på Amazon. Det gælder også produkter, de ikke selv har brugt eller anmeldt. Det gør programmet til en stor mulighed for virksomheder for at nå ud til nye målgrupper og øge salget ved hjælp af effekten fra influencer-markedsføring.

Nå ud til nye målgrupper med Amazon Influencer Program

En af de største fordele ved Amazon Influencer Program for virksomheder, der sælger deres produkter på Amazon, er muligheden for at nå ud til nye målgrupper og nemmere opbygge troværdighed og brand awareness via det forhold, som influenceren har opbygget til deres følgere, der stoler på influencerens holdninger og anbefalinger. Ved at samarbejde med en influencer kan en virksomhed udnytte denne medfølgende målgruppe og øge tilliden til varemærket og sandsynligheden for køb inden for denne gruppe af nye potentielle kunder, som måske ellers ikke ville have fundet virksomhedens produkter.

Programmet er samtidig en omkostningseffektiv måde for virksomheder til at nå ud til potentielle kunder. I modsætning til traditionelle reklamemetoder kræver Amazon Influencer Program kun betaling, når der sker et salg via en influencers link. Det betyder, at en virksomhed kan nå ud til en stor målgruppe uden at skulle bruge mange penge på forhånd.

 

Spor salg og effekt af din influencermarkedsføring på Amazon

Endnu en fordel ved programmet er muligheden for at spore salget og se den direkte effekt af influencermarkedsføringen. Amazon stiller detaljerede rapporter til rådighed for influencere om antallet af klik på og salg via deres link og den optjente provision. Disse informationer kan bruges til at måle partnerskabets succes og til at træffe beslutninger om fremtidige kampagner på et oplyst grundlag.

For at få mest muligt ud af Amazon Influencer Program bør virksomhederne omhyggeligt udvælge de influencere, de samarbejder med. Det er vigtigt at finde influencere, hvis målgruppe er på linje med virksomhedens målmarked, samt hvis indhold og stil matcher virksomhedens varemærke og værdier. Derudover er det vigtigt at have klare målsætninger og parametre til at måle partnerskabets succes.

 

Amazon Influencer Program er et værdifuldt værktøj

Konklusionen er, at Amazon Influencer Program er et værdifuldt værktøj for virksomheder, der ønsker at nå ud til nye målgrupper, fremme salg og skabe opmærksomhed omkring deres varemærke. Ved at samarbejde med influencere kan en virksomhed udnytte deres medfølgende målgruppe og omkostningseffektivt nå ud til potentielle kunder. Med omhyggelig planlægning og målinger kan virksomheder få mest muligt ud af dette effektive markedsføringsværktøj.

 

Har du brug for hjælp til Amazon? Så har du fundet det, du leder efter. Du skal bare udfylde formularen, så kontakter vi dig: https://wemarket.dk/kontakt/.