Skrevet af: Surenth
20. juni 2024

Episode 21 – Optimering af Amazon-annoncer – En Guide til Succesfulde Ads og SEO-strategier

Klik og lyt nu:

Læs hele episoden her

Jens: Hej og velkommen til Amazon-podcasten med Jens og Co. I dag har jeg inviteret min kollega Mikkel med i studiet. Velkommen til, Mikkel.

Mikkel: Jo tak, Jens.

J: Mikkel er en af vores specialister, som arbejder med at optimere vores kunders forretning på Amazon, så de får mest muligt ud af den forretning, som de nu engang har valgt at sætte i gang.

Bare lige sådan til orientering. Vi sidder oppe under loftet. Der er vinduer og bagende sol. Så vi har sat sådan en fan, der kører her i baggrunden til, der kan bare give en lille smule frisk luft. Så hvis man kan høre det blæser lidt, så er det ikke, fordi vi sidder ude ved stranden eller noget. Så er det simpelthen bare for at overleve inde i det her varme lokale.

Mikkel, som sagt, velkommen til. Vi skal snakke lidt om Ads i dag, og vi skal snakke lidt om det her med, hvordan Ads og SEO på Amazon kan fungere sammen. Det sidder du og arbejder med til daglig, så det håber jeg, du kan fortælle en masse om i dag.

M: Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste.

Forskellige annoncetyper: Sponsored Product 

J: Det er godt. Mikkel, kan du ikke lige prøve at starte med at fortælle, hvad det er for nogle forskellige typer af annoncer, som man kan køre for sine produkter på Amazon, og også lige hvad er formålet med i det hele taget at bruge annoncer på Amazon?

M: Jo, helt klart. Vi har tre deciderede annoncetyper i form af Sponsored Product, Sponsored Brand og Sponsored Display. Sponsored Product er den her, vi ser, der har den højeste konvertering, og er egentlig der, hvor vi lægger os inde på et enkelt keyword eller konkurrenter, så vi simpelthen ligger på deres produktside også.

J: Okay. Okay, så når kunden går ind på Amazon og foretager en søgning, så kommer der et annonceformat op, der hedder Sponsored Product. Det er sådan, når man er inde på Amazon, så er det den mest gængse annonceform, der er. Og det her med, at du siger på keywords og på konkurrent, kan du ikke lige prøve at forklare, hvad forskellen er på de to ting?

M: Jo, vi har jo konkurrenter, som har en stregkode, kan man næsten sige, i form af et ASIN. Der kan vi lægge os ind på det ASIN, hvor vi ligger på deres produktside. Det vil være en god idé at gøre for nogen, der får en masse trafik og en masse salg, så vi kan tage nogle salg fra dem af, ved at vores produkt er mere eftertragtet.

Vi kan også gøre det gennem keywords, hvor vi går ind på … Det kan f.eks. være, hvis vi sælger en drikkedunk. Så går vi ind på drikkedunk. Er den til børn, så sætter vi børn på. Er den til voksne, så sætter vi voksne på. Har den et specielt formål, så kommer vi ind på den måde.

J: Okay. Og … Nej, bare snak, sorry.

M: Og det er jo bare den her måde, vi ser, der har den største konvertering, i forhold til at der kan du gå direkte helt ned på mindste detalje på dem.

J: Ja, så når vi snakker de her Sponsored Product, så er det søgetermer, både hvor man kan sige, det er specifikt i forhold til, hvem det henvender sig til, men også brugsformål.

M: Ja.

J: Og så er der det her ASIN, hvor det er konkurrenter, hvor vi kan sige præcis … Hvis vi holder fast i drikkedunken, og der er 10 konkurrenter, der bare sælger sindssygt mange drikkedunke. Så kan vi gøre det, at hver gang der er en kunde, der kommer ind på et af konkurrenternes produkter, så kan vi få vist vores produkter.

M: Lige præcis. Og det er jo ekstremt fedt, hvis man nu har et produkt, der enten er billigere, bedre eller har et ekstra formål ud over deres konkurrenters. Så kan det jo være den her med, at vi trækker dem over til os, på grund af at vores produkt egentlig er bedre.

J: Ja.

M: Og derfor stjæler det lidt salg fra dem, og så bliver det sådan lidt en snebold, der ruller, fordi så tager man flere og flere efterhånden.

J: Ja, og det er jo faktisk lidt vildt, hvis man tænker over det der. For det svarer jo egentlig til, at hvis man har sin egen hjemmeside, at konkurrenten lige pludselig får en annonce ind på ens hjemmeside. Altså det er jo i princippet det, der sker jo.

M: Det virker så makabert på en eller anden måde, i hvert fald hvis man kigger på alt andet uden for Amazon. Men inde på Amazon er det en meget normal ting, og noget man gør alle steder.

J: Ja. Ja, og det virker jo, altså det kan vi jo se.

M: Det gør det jo.

Sponsored Brand-annoncer

J: Så snakkede du lidt om den her Sponsored Brand-annonce, kan du prøve at forklare lidt om den også?

M: Med Sponsored Brand kan du komme til at fylde lidt mere, ved at du både kan komme ud med dit brand, men du kan også komme ud med flere produkttyper på en gang, og egentlig lave det her lidt mersalg, kan du komme til, og brandkendskab.

J: Ja, så det er et andet annonceformat, hvor du får … Hvad kan man sige … Annoncerne er placeret andre steder, og det er jo både med, at du kan have flere produkter og så video.

M: Ja, og video. På Sponsored Brand, der kan man køre en video også. Så bliver du placeret i midten af en produktside og fylder ekstremt meget faktisk for en retfærdig mængde penge.

J: Ja.

M: Og Sponsored Brand kan du også få helt oppe i toppen, i Top of Search, hvor du simpelthen fylder oven over Sponsored Products’ne. De første fire, der kommer frem, er nemlig Sponsored Product, og oven over dem er der så Sponsored Brand. Sponsored Brand kan du køre ind på andre forskellige sider i form af din egen brand store, som er lidt den her din egen hjemmeside bare inde på Amazon.

Her lokker du alle konkurrenterne væk, og derfor får du jo det her lidt mere faste køb, hvis det kommer ind på brandsiden, hvis man kan sige det sådan.

J: Ja.

M: Fordi der ikke er nogen konkurrenter, hvorimod hvis du er inde på en produktside i detailpagen på Amazon, så er der 8.000 annoncer og 8.000 konkurrenter, du skal forholde dig til.

J: Det er jo lidt interessant. Åh, der er mange spørgsmål, jeg lige skal stille til det her, fordi det der er lidt interessant i det her, det er, når du har de her Sponsored Brand-annoncer, så kan du sende dem direkte ind på din egen brand store, og der er der jo ikke nogen konkurrenter inde. På brand storen er dét det ene sted, hvor der ikke er konkurrenter inde.

M: Lige præcis.

J: Det er jo genialt. Jeg tror vi skal lave en hel episode bare om brand stores, fordi det også er superinteressant, hvordan du øger konverteringer der.

M: Ja.

Målretninger i Sponsored Brand

J: Men hvis vi lige holder fast i det her Sponsored Brand, så det er jo noget med, at man kan udbrede sit kendskab, og vi snakker meget top funnel her også. Hvad er det for nogle typer af målretninger, man kan lave i Sponsored Brand?

M: Jamen, der kan du … Der er mange forskellige målretninger. Du kan sætte dig ind på enten en konkurrents ASIN, som vi også kunne på Sponsored Product, hvor vi simpelthen kommer til at ligge nede i bunden med en brandannonce, hvor vi fylder lidt med billede eller video.

Vi kan også gøre det igennem keyword, hvor vi vælger nogle keywords, for eksempel hvis det er drikkedunken igen, så kan det være drikkedunken til børn, så ligger vi der. Men det kan også være lidt mere brede keywords, i form af materiale eller hvad kan man sige, ting der skal bruges til skolestart.

J: Ja.

M: Hvis du har flere ting, der skal vises til skolestart, så kan du vise alle tingene. Så man får … Du skaber den her med, at du kan komme ind på flere brede ting. Jeg ved ikke, hvordan man skal …

J: Jeg forstår virkelig godt, hvad du mener, fordi det jeg sidder og tænker, det er jo, okay, hvis nu vi har den her drikkedunk, som vi nu har opfundet. Vi sidder derhjemme lige nu og er ved at planlægge bilferie. Og det er der altså 100.000-vis af familier, der også gør.

Og hvis man forestiller sig, at der er en kunde, der sidder og søger på Amazon. De søger efter … Nu siger jeg bare sikkerhedsveste til bil, fordi de ved, at de skal ud at køre langt, og så skal det være i bilen. Så kunne et tænkt eksempel jo være, at vi valgte at sige, at alle der søger på noget med bil, alle der søger på noget med redningsveste i de næste to måneder, de skal eksponeres for vores utrolig fine drikkedunk, fordi den har en eller anden smart feature, hvor den passer godt til bilen.

Sådan at man ligesom motiverer kunderne til at sige, kunne det egentlig ikke også være, at du skulle have den drikkedunk her til jeres lange bilferie. Så f.eks. lave et billede med et barn, der sidder på bagsædet af en bil med den her drikkedunk og drikker af den. Sådan at man taler ind i folks hoved og forestillinger.

M: Lige præcis. Og det er det samme med f.eks. skolestart. Skal du have et penalhus, skal du have blyanter, og så skal du også have en skoletaske. Det kan blive ved på den måde. Men det er der, hvor man har muligheden for at komme ud med dem her, hvor man kan vise alle produkterne, og simpelthen lokke sig ind på deres egen brand store, så de simpelthen køber det hele, så de bare er klar til at tage afsted.

Sponsored Display

J: Okay, så den sidste vi skulle omkring, det var den her Sponsored Display. Fortæl mig om den.

M: Sponsored Display har mange forskellige egenskaber, man kan bruge af. Den er både som billedeannonce med dit produkt, men den er også som en Sponsored Display-video. Sponsored Display er sådan lidt sådan en annonce, der følger dig rundt omkring på Amazon, i form af et banner i siden, bunden, toppen, hvor som helst næsten.

Den kan lægges ind på både keywords på ASIN’sne, som er konkurrenternes produkter, men den kan også lægges ind i form af en kategori. Du vil ind på kategorien for penalhus med dit penalhus. Du kan også lave lookback-kampagner, som kan betyde, at du kan gå 30 dage tilbage og fange dem, der har kigget på dit produkt, men egentlig ikke har købt det endnu.

J: Mm. Nu sidder jeg jo ikke og dykker så meget ned i dén der til daglig, så jeg måske i virkeligheden ikke er den rigtige til at stille spørgsmålet. Men er der ikke noget med, at du også kan sige, at det er til nogen, som også har kigget på et identisk produkt? Altså ikke vores produkt, men måske et konkurrerende produkt, at de skal eksponeres for vores produkt den vej igennem?

M: Lige præcis, jo. Man kan have sådan en kampagneform på, hvor man siger “similar to advertised product”. Hvor den simpelthen går ind og arbejder med Amazons algoritme automatisk, og den går ud og finder produkter, som ligger i samme kategori som os, der får en masse trafik, hvor den så vil lægge også inde på dem imellem de her små bannere.

J: Ja, så man kan sige, i virkeligheden er det her Sponsored Display … Det er i virkeligheden meget kategorier. Det er meget lookback, man kører, så det er sådan lidt … Måske en sådan lidt meta-agtig tilgang til det.

M: Ja, det er det i hvert fald. Den er også ekstremt god til at beskytte dit eget brand ved at køre noget Brand Defense, altså køre annoncer ind på dine egne produkter, for at andre folk ikke kan få de her bannere, fordi de her bannere er lidt overalt. De er ikke særlig gode til at konvertere, men de er sindssygt gode til at skabe noget kendskab, og lige tænke “jeg har da set det her produkt før, det skal jeg ind og have”.

J: Ja.

M: Så der kan man købe sig ind på sin egen forholdsvis billigt med Sponsored Display. Og de spender ikke særlig meget, men de får en masse impressions, fordi de bare ligger derude.

J: Ja. Så man kan sige, at en strategi er egentlig det her med, at vi fortalte, okay, der er mange konkurrenter … Eller konkurrenter kan lægge sig ind på vores produkter og markedsføre sig der over for potentielle kunder. Så en strategi er faktisk, at vi holder dem væk ved selv at annoncere mod vores eget brand, egne ASINs, egne varenumre på Amazon.

M: Det vil altid være min anbefaling, at man sætter noget Sponsored Brand Defense op – både Sponsored Product, Sponsored Display og Sponsored Brand som Brand Defense – simpelthen for bare at skubbe alle konkurrenter væk.

J: Ja.

M: Det er supernemme salg, fordi det er folk, der alligevel er kommet ind og har søgt på dit brand. Og hvis de så bliver taget af en eller anden, der har valgt at købe sig ind på vores brand, så er det ikke optimalt.

J: Nej. Så man kan sige, at det her med, at du siger, at konverteringen måske ikke er sindssygt høj på Sponsored Display, så har de stadigvæk … Altså vi skal se det som top funnel, hvor at vi holder konkurrenter væk og sikrer, at vi ikke mister et potentielt salg. Det er den ene ting. Men den anden er også at skabe noget brandkendskab, sådan at vi senere, længere nede i tragten – i low funnel – kan konvertere en kunde, der har stiftet bekendtskab med vores produkt slash brand.

M: Ja, lige præcis. Og som vi også snakkede om til at starte med, med Sponsored Product, så med Sponsored Product kan du også køre det her Brand Defense, og det er dem, vi ser den højeste konvertering på, fordi det er jo bare købeklare kunder på dit brand lige nu og her.

J: Ja. Og hvordan, hvis man kigger på. Og det er jo helt måske nok forskelligt men … Hvis man nu kigger på … Hvis du har spendet dig 100 %, altså dit samlede spend om måneden, hvordan ligger fordelingen på de her forskellige ting, altså Sponsored Product, Sponsored Display og Sponsored Brand?

M: Ja. Man kan jo køre dem dybere ned end tragt egentlig for at kigge på den måde. Fordi vi har nogle forskellige fordelinger på vores annoncer. Vores Sponsored Products har både en research-, en discover- og en performance-kategori, hvor vi nok i starten vil ligge mest på research for at kunne få det over i noget performance.

Formålet med de tre kampagnetyper: Research, Discover og Performance

 

J: Ja, der tror jeg, du bliver nødt til … Fordi nu kan man sige … Nu er vi jo inde og snakke noget om vores strategi, hvordan vi gør i forhold til at sikre optimal spend, optimal performance. Kan du ikke prøve … Og det vil vi gerne fortælle om … Så kan du ikke prøve at forklare, hvad formålet er med de tre forskellige kampagnetyper?

M: Jo, helt klart. Discover er lidt den første i tragten, hvor den bliver brugt til at finde nogle research keywords. Det kan være en autoannonce, vi sætter på. Den skyder til højre og venstre. Det er Amazons algoritme, der får lov at arbejde ud fra vores SEO-arbejde. Så er vores SEO-arbejde godt, skal annoncen nok køre godt.

Når den så finder nogle forskellige keywords, så propper vi den ned i næste step af tragten, hvor vi sætter det ind enten som en phrase eller en broad, som betyder det her—

J: Ja, og hvad hedder den næste kategori, vi sætter den ned i?

M: Det er research-kategorien. Og det er simpelthen, hvor vi undersøger keywordet mere for at finde frem til, okay, hvilke præcise keywords er det, der konverterer? Hvor ser vi den største ROAS? Hvor giver det bedst mening? Og hvor er det profitabelt at køre det her keyword henne?

Når vi så har fundet det her keyword, så propper vi det ned i næste træk, som er det her performance-keyword. Det vil altid være exact, fordi der har vi hele spendet, vi har kontrol over alt i spendet, og det er altid der, vi vil se den største ROAS.

Og ikke for at sige at når det så er kommet i research, så skal den ikke researches. Når den er kommet ned i en performance, så skal den ikke researches mere. Vi skal altid researche. Der er ikke noget punkt, hvor vi ikke skal researche, for der er altid nye keywords, der udvikler sig, der er nye trends, der kører.

Så når det er kommet ned i en performance, kan det godt være om to måneder, at det ikke er et performance-keyword mere, men så har det noget med årstiden at gøre måske.

J: Ja, så kan man trække det tilbage.

M: Trække det tilbage og undersøge det nærmere, få nye ud fra det. Det kan være, at det samme keyword i en research giver et nyt performance-keyword, men så sætter det ned.

J: Ja, så man kan sige … Vi har tre forskellige kampagnetyper, tre forskellige mål. Den første er …

M: Discover.

J: Discover hvor Amazon går ind og finder søgeord til os. Altså, vi siger “Amazon, find nogle køb til det produkt her gennem annoncer”, og så skyder Amazon-algoritmen den af sted. Der kommer nogle køb igennem, og vi finder ud af, hvad er det for enten nogle keywords, kunderne bruger til at finde frem til vores produkt og konverterer eller konkurrerende ASINs, som konverterer.

Så tager vi dem, når vi har set, at det har givet et salg, så smider vi dem ned i den næste kampagnetype, hvor vi så sidder og kigger på klikpriser, placeringer. Altså er det top of search, er det inde på en produktside? Hvor er det henne, det fungerer på Amazon? Er det broad, eller er det phrase, eller er det exact keyword, vi skal bruge for at få den til at performe? Og når vi har fundet ud af det, så smider vi det ned i den sidste kategori. Er det korrekt forstået?

M: Det er helt præcist, ja. Så vi har lidt mere, bedre kontrol over den end performance.

J: Ja. Og er det sådan, når du så sidder og laver det, kan du så bare lave det – alle dine produkter – i én annonce? Eller hvordan sidder man og arbejder med det?

M: Det er meget forskelligt. Altid kun ét produkt i én annonce i form af én produkttype. Det kan for eksempel være den her drikkedunk, vi har snakket lidt om. Hvis den så har flere forskellige farver, så vil jeg proppe dem alle sammen ind, fordi der skal Amazon skubbe den ud, der har størst mulighed for at sælge til kunden, baseret på hvad de har søgt på, baseret på vores topseller af den her drikkedunk.

J: Ja.

M: Men jeg vil aldrig proppe en drikkedunk og et penalhus i samme annonce. De skal to vidt forskellige steder hen, så derfor skal de ikke følges ad på den måde. De skal splittes op allerede fra starten af.

J: Ja, okay. Det giver mening. Det giver mening. Og hvad så, når nu man har de her tre forskellige kampagnetyper, som vi har snakket om, så ved jeg, at der er nogle andre annoncetyper, der også bliver arbejdet med … Eller annoncetyper, formater, målretninger, som vi sidder og … Kan du prøve at fortælle om dem i forhold til … Vi har jo været lidt inde i Brand Defense osv., men … ASIN og Discover. Kan du prøve at sætte lidt ord på det?

M: Ja. Som vi også nævnte lidt tidligere, har vi også det famøse brand attack, som virker lidt grotesk, men er meget, meget normal på Amazon, hvor vi køber os ind på keywords, som er vores konkurrenters brand, eller vi lægger vores produkter ind på vores konkurrenters ASINs i forhold til at ligge på deres detail page. Og details page, det er den her helt normale købside, vi kender.

J: Ja. Og så kan man sige … Så vi har egentlig de her forskellige annonceformater eller målretninger. Målretninger skal vi kalde det, fordi det er jo egentlig i virkeligheden forskellige mål, vi gerne vil opnå med hver eneste annonce, og det betyder også, at resultatet kommer deraf.

Det vil sige, hvis vi siger på Discovery for eksempel, der lever vi fint med, at vi ikke har et særligt højt ROAS, hvorimod på performance skal vi have et superhøjt ROAS. I hvert fald et markant bedre ROAS. Og hvis vi kigger på Brand Attack, kan vi også godt leve med lav ROAS, mens på Brand Defense – altså hvor det er deciderede egne brandsøgninger – der skal vi have et rigtig, rigtig højt ROAS.

M: Lige præcis. Der er også andre former i form af, hvor man egentlig ikke kigger så meget ind i ROAS – selvfølgelig vil en god ROAS være superlækker – men noget vi kalder rank-kampagner. Det med rank-kampagner er simpelthen for at booste vores SEO, vi har lavet, for at få de bedre organiske placeringer, som kan give os de her organiske salg, som vi kender er de billigste salg. Der går al profitten til en selv jo.

Sammenkoblingen mellem SEO og Ads

J: Okay, så det var lidt det her … Som vi nævnte, måske noget allerførst, det her med hvordan SEO og Ads egentlig snakker sammen. Og nu siger du, vi kører nogle annoncer, der har direkte til formål at sikre bedre organiske placeringer. Kan du prøve at gå lidt i dybden med den del – fordi den synes jeg er superinteressant – for at give en forståelse for, hvordan det er, Amazon fungerer?

M: Ja. Vi har jo lavet noget SEO på vores produkter til at starte med. Der har vi de keywords, som vi rigtig gerne vil rangere på, dem skal vi rangere på. Der er ikke noget der. Vi har … Så de keywords vil vi altid byde os ind på for at få en højere placering. Når du får salg på de her keywords igennem Ads, så får du en bedre organisk placering.

J: Ja, så man kan sige, vi gør det og siger, nu udvælger vi fem søgeord til den her drikkedunk. Så man siger, dem ved vi, at vi skal ligge på, fordi der er høj søgevolumen. Så vi smider dem ind i en annonce, hvor vi så hver eneste gang, kunden søger på de her søgeord, så bliver vi vist forskellige steder. Og så med tiden, så vil vi få nogle salg gennem annoncerne.

Men selvom det er gennem annoncerne, så vil Amazons algoritme tænke, at næste gang der er en kunde, der søger på det samme keyword, vi skal huske at vise det produkt her, fordi sidste gang var der en kunde, der købte det. Og så den vej igennem får vi bedre organiske placeringer.

M: Lige præcis. Og ved at udvælge nogle forskellige keywords … Det kan også være keywords, vi egentlig ikke gider at have med som vores primære keywords, som vi har i vores titel, men måske har i bullet points eller description i stedet for.

Dem bruger vi sådan lidt til at få snebolden til at rulle med. Fordi når vi først begynder at rangere på dem, så rangerer vi bedre organisk på nogle keywords. Men vi rangerer bedre på de keywords ved dét skub. Det vil skabe salg, som så vil skubbe os i gang på andre keywords, som vi har i vores title, som alt andet lige er de her lidt mere search volume-keywords, som har lidt flere konkurrenter, og som er lidt sværere at rangere på. Så det er en sneboldeffekt, hvor du nærmest skal rulle nede fra description af og så hele vejen op til titlen.

J: Ja. Det er jo superinteressant det der. Når vi laver den her kampagnetype, hvor det er mod bedre organiske placeringer, så handler det om at bruge så mange penge som muligt. Forstået på den måde, at hvis vi får et godt ROAS på den, så er det, fordi vi ikke er aggressive nok i forhold til at byde ind på de der organiske placeringer og få dem og vinde dem.

Og det er jo sådan, altså på Amazon, at omkring 72 % af alt salg kommer fra organiske placeringer. Så det er bare en supergod investering på lang sigt.

M: Helt klart, og det er noget, man skal gøre lige fra start af. Især hvis man også kører det her, der hedder Vine, som giver den her nulsalg. De er med til at booste dit salg, fordi de tæller egentlig som et salg, men det er nogle produkter, du har givet væk.

J: Ja. Og for at få en anmeldelse, ikke?

M: Lige præcis. Men det tæller som et nulsalg, og derfor så får du faktisk en bedre rangering på det, fordi det tæller som et salg.

J: Ah. Ej, det er smart. Så egentlig ens … Altså man kan jo give mellem … Ja, 1 og op til 30 produkter gratis væk, hvor kunderne så skal give en anmeldelse, og det skal vi … Det har vi talt om tidligere, at det skal vi også nok komme ind på igen i en anden udsendelse. Men så det du siger er, at hvis jeg udlover maks. væk, altså 30 væk, af et ASIN eller et EAN-nummer, så ville de 30 konverteringer tælle med. Altså i min organiske trafik, så du faktisk ret hurtigt kan komme op ved hjælp af Vine også.

M: Lige præcis. Uden dem vil det være svært at få en rigtig, rigtig god start.

J: Det er frækt.

M: Det er meget frækt.

J: Ja, det er det.

M: Og det er sindssygt fedt.

J: Sindssygt godt tip.

M: Og det er med til at give det her startboost, så vi simpelthen bare kan starte snebolden, så den kan begynde at rulle.

J: Ja. Og hvordan … Hvis man sådan generelt ser i forhold til det her med, hvordan SEO og Ads snakker sammen. Kan du prøve at sætte lidt ord på, hvordan vi arbejder med de to ting sammen?

M: Ja. Jamen, som nævnt, så har vi jo de her annoncer eller det her … Keywords i vores titel, undskyld, hvor vi simpelthen … Det er nogle, vi skal rangere på det her. Det kan godt være, at vi ikke gør det fra dags dato, men vi skal om en måned eksempelvis.

J: Ja.

M: Så derfor går vi benhårdt ind på de keywords og byder på dem her, uanset hvad ROAS siger næsten.

Selvfølgelig; der skal noget finpudsning til, i form af at vi kan gå ind og smide nogle search terms på, der er negative, så vi ikke mere rangerer ind på nogen, der er lidt mere long tail, men kun på det her enkelte, så vi har fokus på det.

J: Ja.

M: Udover det, så er SEO’en jo også det her med, at den bidrager til vores kampagner i form af vores discover-kampagne, som er den her autokampagne. SEO, eller Amazon, går ind med deres autokampagne og tager udgangspunkt i ens SEO.

J: Ja.

M: Så hvis jeg nu har skrevet penalhus ved en drikkedunk, så vil jeg blive lagt ind på alle mulige penalhuse, og så vil jeg få lig nul konverteringer.

J: Ja, så man kan sige, at SEO-arbejdet er jo egentlig grundstenen. Så hvis du laver sindssygt godt SEO-arbejde, så får du også bedre … Hvad er det, det hedder … Resultat på din annoncering. Det må du vel gøre.

M: Ja, det gør du. Meget bedre, plus du får bedre placeringer.

J: Ja. Ja, og specielt på de der autokampagner, som Amazon sætter op. Altså der er det jo logisk, at hvis du skriver penalhus ved en drikkedunk, så er det jo forkert, det der kommer jo.

M: Lige præcis. Og den arbejder jo ud fra den info, vi giver den. Den info, vi giver den, er jo igennem SEO.

J: Ja. Og jeg ved jo også, at når vi sidder og arbejder med det her, så sidder vi også og kigger ind i for eksempel annonceringen. Det gode ved det er jo, at vi kan præcis se på hver eneste ordre, hver eneste søgning, der er foretaget inde på vores annoncer, der kan vi se, hvad det er, kunden har brugt af søgefraser.

Så det vil sige, at ved at hente data ud der kan vi faktisk se, hvor mange søgninger der været på en bestemt søgefrase eller et keyword – et enkeltstående keyword – hvor mange impressions den har fået, hvor mange visninger den har. Ja, impressions, undskyld, visninger, det er det samme. Men kliks har den så fået, og hvad har konverteringsraten været på det her?

Så kan man sige, i virkeligheden sidder vi jo også og kigger annoncering og optimerer SEO den vej igennem, fordi så ved vi, at det er noget relevant, vi skal arbejde med der.

M: Lige præcis. Så det kan sagtens være, at man skal udskifte noget af sit SEO på baggrund af Ads’ene, hvor Ads’ene simpelthen har lavet det her – fundet igennem discover og research – det her keyword er langt bedre. Lad os da hellere få det ind i SEO’en, så vi kan begynde at placere endnu hurtigere organisk på det.

J: Ja. Altså det er jo … Jeg ved ikke, om det er komplekst. Det er det nok ikke, når man først lige kommer ind i det, og får forståelse for det. Men hvor meget … Altså når vi sidder og arbejder med det, hvordan sidder du så kun og laver SEO, kun over laver Ads, eller hvordan gør du det på kunderne? Fordi når der er så meget, der hænger sammen, hvad giver så mening at gøre?

M: Der sidder vi – i hvert fald mig også – og kører både SEO og Ads. Det giver simpelthen bare det bedste grundlag for det, når man skal drifte en virksomhed på Amazon.

J: Ja.

M: Du får så meget læring fra Ads, at du kan prøve at proppe ind i SEO, og fra SEO du kan tage ind i Ads til at starte det heroppe.

J: Ja. Ja, så der er både noget strategi fra start af, i forhold til hvordan man gør det, men også løbende optimeringer, både på SEO og på Ads-delen.

M: Lige præcis.

Afvent et par uger efter lancering med autokampagner  

J: Ja. Det er sindssygt interessant. Er der noget, du tænker, her på falderebet, at vi skal have med i forhold til … Altså vi kan jo snakke mange timer om det, men … Er der nogle guldkorn, du tænker, der er vigtige lige at få med? Eller det er noget nyt, vi ser lige nu, noget som vi er ved at teste af, eller noget vores kunder får gavn af, som andre derude måske også kunne få gavn af?

M: Ja. Lige nu er jeg ved at teste noget af i form af det her med at få autokampagnen til at spille endnu bedre, ved at få dem til at negative, dårlige søgetermer ud fra regler, automatisk.

J: Mmm.

M: Det kan spare ekstremt meget tid og mange penge på længere sigt.

J: Ja, altså er det noget, Amazon har åbnet op for, at du automatisk kan sætte nogle regler op derinde?

M: Nej, det er et eksternt program.

J: Det er et eksternt program?

M: Det er et eksternt program, ja.

J: Okay. Spændende. Ej, men det må vi jo næsten lave en opfølgning på, fordi det er klart, at det er jo noget af det, vi godt kan se ved de her autokampagner, som Amazon laver. Det er, at de kan spende helt vildt, hvis man ikke har styr på sit … På negative ting undervejs. Så kan de stikke af.

Det vil jeg også lige … Sådan et sidste tip herfra, det er, hvis I sidder og laver autokampagner på Amazon. De kan fungere helt ekstremt godt, men vent med at sætte en autokampagne i gang, indtil der er gået nogle uger – to-tre uger vil vi anbefale – hvis du lige har lanceret et produkt og kommer med et nyt produkt. For Amazons algoritme kender ikke dit produkt på daværende tidspunkt. Så hvis du bare sætter gang i en autokampagne som det første, så er der i hvert fald garanti for, at du kan få lov til at bruge en masse penge.

M: Lige præcis. Og det er jo et rigtig, rigtig godt eksempel til at starte Vinen. Få nogle … skudt nogle produkter ud til nogle kunder og få nogle anmeldelser ind. Det tager som regel de her to til tre uger, så har du allerede de nul-ordrer, så kan du begynde på det hele.

J: Ja.

M: Plus du har nogle reviews på dit produkt, der gør det lidt mere attraktivt.

J: Ja, lige præcis. Og sikrer bedre konvertering også jo. Altså fordi det her social proof med, at der er andre kunder, der har været inde at anmelde dit produkt, og givet det deres anbefaling til, at det kan du faktisk godt købe med god samvittighed.

M: Lige præcis.

J: Fedt. Jamen, Mikkel, tusind tak fordi du ville være med i dag.

M: Ja, tak fordi jeg måtte.

J: Jamen, det bliver ikke sidste gang, at du kommer med. Det kan jeg godt love dig.

M: Det vil jeg glæde mig til.

J: Det var godt.

Har du lyst til at få besked om, hvornår vi udkommer med vores næste episode af Amazon-podcasten med Jens og Co? Så klik dig ind på vores hjemmeside og gå ind under podcast, så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev der. Og så lover vi, at du får en lille fin mail, næste gang vi udkommer.

Ha’ en rigtig god dag, og tak fordi du lyttede med.