Skrevet af: Michael Lonning
19. juni 2018

Google lancerer nyt videoformat til annoncer

Med Googles nye outstream-videoformat vil dine video-annoncer kunne nå langt længere ud, end du er vant til. Formatet kan nemlig afspilles uafhængigt af en YouTube-video, og det betyder, at videoerne kan nå andre og flere målgrupper uden for YouTube.

Det nye video-format er skabt til mobil og vil være synlig som banner i mobile browsere og native in-app både i landskabs- og portrætformater.

Det nye videoformat minder i høj grad om de populære responsive annoncer, der allerede anvendes som Google Display annoncer i dag. Videoerne fungerer sådan, at de starter automatisk, når de bliver synlige. De vil starte uden lyd, men lyd vil kunne aktiveres med et tryk på videoen. Hvis seeren ønsker det, kan videoen genstartes.

Det nye Outstream videoformat vil kunne købes på CPM-basis, hvor der altså betales pr. 1000 views. Google krydrer videoformatet med et budskab, et logo og et link, som du også kender det fra responsive annoncer. Derfor skal du som annoncør bidrage med selve videoen, logo, overskrift, beskrivelse, destination og thumbnail.

For nu er det kun muligt at få vist de nye Outstream-videoer på websites og i APPs, der er Google Video Partnere. Når du skal opsætte din nye videokampagne, skal du vælge “brand awareness and reach” som målsætning og “Outstream” som kampagnen subtype. Når dette er gjort, vil du kunne fastsætte start- og slutdatoer og budpriser.

Læs mere om det nye format her.

Hvis du ønsker at læse mere om, hvilke muligheder du har for annoncering på Google, kan du læse vores blogindlæg om det her. Læs mere om hvad er AdWords og hvordan det fungerer her, og hvis du har allerede bestemt, at det er noget din virksomhed skal have, læs mere her om de muligheder WeMarket tilbyder.