Skrevet af: Thomas Haurum
3. januar 2024

Sponsored Products vs. Sponsored Brands – Hvilken annonceformat skal du vælge?

Som virksomhedsejer, der navigerer i den digitale markedsføringsverden, står du ofte over for valget mellem forskellige annonceformater. To af de mest populære muligheder på platforme som Amazon er Sponsored Products og Sponsored Brands. Men hvilken skal du vælge? I denne artikel vil guide dig gennem forskellene, fordele og anvendelser af disse annonceformater, så du kan træffe det bedste valg for din virksomhed.

Hvad er Sponsored Products?

Sponsored Products er en form for annoncering, der tillader sælgere at promovere individuelle produkter på Amazon. Disse annoncer vises i søgeresultater og på produktsider og er baseret på de søgeord, du vælger. De er ideelle til at drive direkte salg og øge synligheden af specifikke produkter.

Fordele ved Sponsored Products

 • Direkte fokus på produkter: Fremhæver enkeltprodukter, hvilket er perfekt for at introducere nye varer eller øge salget af bestemte artikler.
 • Pay-per-click-model: Du betaler kun, når en potentiel kunde klikker på din annonce.
 • Nem at implementere: Let at sætte op, selv for nybegyndere i digital markedsføring.

Hvad er Sponsored Brands?

Sponsored Brands, tidligere kendt som Headline Search Ads, er annoncer, der giver dig mulighed for at promovere et helt brand og op til tre produkter. Disse annoncer vises over, under eller ved siden af søgeresultater og inkluderer dit brandlogo, en brugerdefineret overskrift og produkter.

Fordele ved Sponsored Brands

 • Brand Awareness: Fremragende til at opbygge brandbevidsthed, da de viser dit brandnavn og logo.
 • Flere produkter: Mulighed for at fremvise flere produkter ad gangen.
 • Tilpasning: Højere grad af tilpasning med brugerdefinerede overskrifter og en link til din brandbutik eller en specifik produktside.

Hvornår skal du bruge Sponsored Products?

Sponsored Products er bedst, når du ønsker at:

 • Øge salget af et bestemt produkt.
 • Forbedre synligheden af nye produkter på markedet.
 • Målrette specifikke kundesegmenter baseret på søgeord.

Hvornår skal du bruge Sponsored Brands?

Sponsored Brands er bedst, når du ønsker at:

 • Etablere eller øge dit brands synlighed.
 • Fremme flere produkter samtidigt.
 • Opbygge en langsigtede brandloyalitet og genkendelse.
 • Sammenligning af effektivitet

Budgetovervejelser

Når du overvejer valget mellem Sponsored Products og Sponsored Brands på Amazon, er det vigtigt at tage højde for budgetmæssige overvejelser. Sponsored Products kan være en mere omkostningseffektiv løsning, især for små virksomheder eller specifikke kampagner. Dette annonceformat opererer på en pay-per-click-model, hvilket betyder, at du kun betaler, når en potentiel kunde klikker på din annonce. Det gør det ideelt for dem, der ønsker at styre omkostningerne og målrette specifikke produkter. På den anden side kræver Sponsored Brands ofte et større budget, men investeringen kan betale sig i form af øget brandværdi. Dette annonceformat giver mulighed for at promovere et helt brand og flere produkter på én gang. Det er ideelt for virksomheder, der ønsker at etablere eller øge synligheden af deres brand, fremme flere produkter samtidigt og opbygge en langsigtet brandloyalitet og genkendelse. Valget mellem de to formater afhænger af dine specifikke forretningsmål og budgetmæssige hensyn.

Bedste praksis for begge formater

Uanset hvilken annonceform du vælger, er der nogle nøglestrategier, du bør følge for at maksimere din annonceeffektivitet. Først og fremmest indebærer søgeordsanalyse for en grundig undersøgelse for at identificere de mest effektive søgeord, der vil tiltrække din målgruppe. En klar forståelse af din målgruppe og deres præferencer er også afgørende. Performance tracking en kontinuerlig proces, der kræver overvågning og justering af dine kampagner baseret på indsamlet performance data. Ved at implementere disse strategier kan du optimere dine annoncer og forbedre dine resultater over tid.

Fortsat i tvivl?

Valget mellem Sponsored Products og Sponsored Brands afhænger af dine specifikke forretningsmål. Hvis dit fokus er på direkte salg og produktfremvisning, er Sponsored Products vejen frem. For at bygge brandbevidsthed og skabe en bredere appel blandt forbrugerne, vil Sponsored Brands være det ideelle valg. Husk, at en vellykket digital markedsføringsstrategi ofte involverer en kombination af forskellige annonceformater for at opnå de bedste resultater. Ved at forstå og anvende disse værktøjer effektivt kan du markant forbedre din online tilstedeværelse og drive din virksomheds vækst.

Kontakt os hos WeMarket, hvor vi kan guide dig på bedste vis ift. valget.