Skrevet af: Jannick Troelsen
22. november 2017

Sådan ændrer du billede og billedtekst i dit Facebook-linkopslag!

Disclaimer: Dette indlæg er et workaround til en gammel bug på Facebook

Har du også været svært frustreret over, at du pludselig ikke længere kunne få lov til at redigere i dine linkopslag på Facebook, sådan som du plejede at gøre det?

Hvis du, ligesom mig, har været vanvittigt frustreret over den opdatering, Facebook kom med i for nogle måneder siden, bliver du med garanti glad for denne helt nye løsning. Facebooks opdatering satte en stærk begrænsning på, hvad du kunne få lov til, når du lavede linkopslag. Før i tiden kunne du ændre alt i dine opslag, inklusiv billede, den store tekst der står lige umiddelbart under billedet og den lidt mindre, beskrivende tekst, der står lige under den lidt større ‘overskrift’. Det kunne du pludselig ikke længere.

Hvorfor ændrede Facebook reglerne omkring linkopslag?

Det er ret simpelt. Det var en (af mange) metoder, Facebook anvendte til at komme “fake news” (for at bruge et populært term) og clickbaiting til livs.

Med ændringen prøvede Facebook at gøre det svært for de knapt så legitime medier, der lokkede folk til at klikke på deres opslag vha. misvisende tekst og billeder. Det gjorde de ved at kræve, der blev opsat en “Open Graph” variabel i koden på dit website. Dette var et stort stykke arbejde, og det betød også, at du skulle tilpasse alle billeder på din webside den størrelse, Facebook dikterede.

…det viste sig derfor også, at det ikke var den rigtig løsning, Facebook fik lavet – men den er kommet nu! Eller i hvert fald en løsning, der er markant lettere, end det er med Open Graph!

Hvordan kan du så ændre tekst og billede i dine linkopslag nu?

Nu kaster jeg lige et par fine ord ud, men det er sådan set ret simpelt, og jeg skal nok forklare, hvordan du gør det lige herunder.

Helt basalt skal du blot verificere dit domæne hos Facebook. Det kan du gøre enten via. DNS-opsætning eller via. en HTML-side, der skal ligges ind i roden på din hjemmeside (FTP).

Det kan lyde kompliceret, men det er det rent faktisk ikke.

Det vil højst sandsynligt kræve lidt hjælp fra din udvikler (max 5 minutter), men ellers er det lige til højrebenet.

Herunder kommer der en guide til, hvordan du får det hele rettet til på din hjemmeside OG i din Facebook opsætning, så du igen kan få lov til at ændre det hele i dine linkopslag.

Step 1:

Det kræver en Facebook Business Manager, så hvis du allerede har sådan en, hopper du bare videre til næste step.

Har du ikke sådan en? (Jeg vil varmt anbefale dette, hvis du arbejder med Facebook regelmæssigt)
Så kan du læse lidt mere om, hvordan du får oprettet en, hvorfor det er smart, og hvad du kan med den lige her: Facebook Business Manager Guide.

Step 2:

I din Business Manager skal du gå op under “Business Settings” – det er det tandhjul, du finder oppe i højre hjørne af skærmen, når du er inde i din Business Manager.

Herefter skal du finde “Domæner” eller “Domains” (afhængig af det sprog, du har sat din business manager til) ude i venstre side af Business Manageren. Vist herunder:

Step 3:

Sjældent kan du sætte “nemmest” og “hurtigst” sammen, uden at kvaliteten forsvinder – men det kan du faktisk i dette tilfælde.

I dette til fælde er den nemmeste og hurtigste metode endda også den mindst komplicerede.

Du starter med at tilføje et domæne. Dette er den hjemmeside, som du gerne vil linke til på Facebook. Husk det blot skal være hoveddomænet (fx www.wemarket.dk).

Når domænet er tilføjet, får du denne side samt en lille guide med et par ting, der skal ordnes.

Her skal du først downloade den fil, der er under Facebooks step #1

Denne fil skal ligges op i roden på jeres webside. Det er her, din webudvikler kommer dig til undsætning. Send dem filen, og send dem eventuelt et screenshot af guiden (ligesom det billede jeg har taget herover) og besøg så den testside, der er beskrevet i #3 (det vil være en unik URL for dig). Det er meget vigtigt, at navnet på filen ikke bliver ændret på noget tidspunkt.

Når det er gjort, klikker du på “Verify” og så skulle dit domæne være verificeret. Så mangler du blot at ‘blåstemple’ din(e) egen Facebooks side(r)..

Step 4:

For at blåstemple din(e) egen Facebook side(r), så skal du blot tilføje den, som vist på billedet herunder. Det er dog vigtigt at vide, at du kun kan gøre det, når dit domæne ER blevet verificeret, for så kommer din menu til at se en smule anderledes ud. Det kan du se her:

Når du klikker på “Assign Pages” kan du så tilføje din egen side, således at den side bliver godkendt i Facebooks univers, således at siden godt må redigere i linkopslag. Altså, en verificering af din hjemmeside, så Facebook ved at både din hjemmeside og din Facebook-side er “enige” om, at du godt må redigere i det originale indhold, som automatisk bliver vist, inden du ændrer noget.

Hvis det stadig ikke fungerer, så kan du prøve den alternative verificering af dit domæne. Det skal du dog gøre igennem din DNS, hvilket kan være lidt mere kompliceret – og verificeringsprocessen kan tage timer eller endda dage at køre igennem og du vil nok afhænge lidt mere af din udvikler / hosting selskab, end noget man selv kan klare størstedelen af.

Jeg håber, denne lille guide har hjulpet dig af med dit problem.

Hvis du kan tænke dig at læse lidt mere omkring Facebook, kan disse blogindlæg eksempelvis have interesse:

Facebook tekstregler

Hvorfor viser Google Analytics og Facebook Adverts Manager ikke samme data?

 

 

Til gengæld tilbyder vi…

  • En central plads på holdet i en virksomhed med masser af fart på
  • 30+ kollegaer fordelt på kontorer i Kolding, Ikast og Holstebro
  • Masser af ansvar og rig mulighed for personlig og faglig udvikling
  • Løn efter kvalifikationer

Du kan desuden se frem til at blive en del af en forrygende arbejdsplads, der gør en dyd ud af at kombinere høj faglighed og ekspertise med højt humør og sjove firmaarrangementer. Vi vil have det sjovt, når vi går på arbejde og energi til overs, når vi går hjem. Det er nemlig på den måde, at vi leverer de bedste resultater for vores kunder!

Dine arbejdsopgaver består bl.a. i…

  • Rådgivning til kunder omkring deres Ads på både strategisk og taktisk niveau
  • Udarbejdelse og opsætning af Ads, samt løbende justering
  • Opsætning, fejlfinding og optimering af produktfeeds
  • Overvågning og rapportering til kunder
  • Afdække potentialer, som kan skabe mest mulig værdi for kunden

 

Lyder stillingen spændende? Så lad os fortælle lidt mere om os selv!

WeMarket er et digitalt marketingbureau med lokationer i Ikast, Holstebro og Kolding. Vi hjælper en bred palette af lokale kunder med hele eller dele af deres markedsføringsindsats. Vi har ét fokus for øje:  – Vi vil være den bedste investering kunden nogensinde har foretaget. Det er vi for nogen kunder, for andre er vi ikke. Men vi går på arbejde med denne ambition hver dag.

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte Lasse Winther Jørgensen på telefon 81 40 18 73.

Skynd dig til tasterne og send din ansøgning og CV til lw@wemarket.dk

Vi indkalder løbende til samtale.

Vi glæder os til at høre fra dig.

P.S. Hvis du er i tvivl om det er noget for dig, så søg alligevel. Det kan være vi er meant to be 🙂