Skrevet af: Danni Jessen
1. maj 2020

Essentielle SEO Plugins til WordPress

WordPress er klart det mest udbredte CMS system i verdenen. Det har en markedsandel på over 52%, hvilket giver dig nogle unikke muligheder ift. plugins, fora og meget meget mere. WordPress er derudover det mest SEO venlige CMS-system, dels pga. af plugin’et Yoast, men mere om det senere. Først så skal du have en introduktion til WordPress.

Hvad er WordPress?

WordPress er som sagt et CMS system. CMS står for Content Management System, hvilket på godt gammelt dansk, betyder indholdsstyring og vedligeholdelsessystem. Det startede rigtigt ud som et CMS system til bloggere. Men som det blev mere og mere populært, så er det vokset til en fuldbyrdet CMS system, der har uendelige tilpasningsmuligheder. Styrken i WordPress ligger i dets simplicitet, alle med meget lidt træning vil kunne bruge systemet. Samt at der er flere tusinde plugins, til alle tænkelige løsninger. 

Når det kommer til SEO, så er der især 3 forskellige plugins som er et must-have i 2020. 

  • Yoast
  • WP Rocket
  • Smush

 

Yoast

Yoast er go-to pluginet når det kommer til SEO i WordPress. Du vil ikke kunne finde en person inden for SEO-feltet der ikke har hørt om eller benyttet Yoast før. Yoast giver dig en bred vifte af værktøjer til at forbedrer elementer som dine titler, meta-beskrivelser, sitemap og meget mere. Det gør SEO let og overskueligt, så selv den mindst tekniske person kan finde ud af det, og det bedste af det hele er at det gratis!

Yoast Snippet Preview

Som du kan se så er Yoast, et utroligt overskueligt værktøj, som kan hjælpe dig med CTR-optimering og din generelle tilstedeværelse i Google SERP (Search Engine Results Pages).

Derudover giver det dig en gennemgang af alt SEO relateret på dine enkelte sider. Det giver dig et overblik over ting som links, søgeord, tekstratio og meget mere. Det er ikke altid at det er det ret givende billede som Yoast giver dig, men det viser dig stadig på rette vej. 

Download Yoast. 

WP Rocket

Dette plugin er et såkaldt cache plugin, med andre ord så gemmer det en kopi af din hjemmeside på brugerens computer, og dermed bliver load tiden markant forbedret. 

Derudover har det en masse andre funktion, der har til formål at forbedre hastigheden på din hjemmeside, hvilket er et vigtigt parameter ift. til at rangere højere på Google. Statistikker viser at hvis en side er mere end 3 sekunder om at loade, så går brugeren tilbage til Google, og klikker potentielt på en af dine konkurrenter.

Nogle af de tiltag som WP Rocket tager, kan være lazy load, hvilket betyder at billederne kun bliver loaded når brugeren scroller ned til det. Et andet tiltag kunne være at komprimering af dine filer, hvilket mindsker størrelsen på dem, og derved bliver hastigheden af din side forbedret.

Dette er bare et udpluk af alle de funktioner, som WP Rocket indeholder. Den eneste “ulempe” ved dette plugin, er at det ikke er gratis. Men hvis man er seriøs omkring sin hjemmeside, så er det et must-have plugin. 

Download WP Rocket. 

Smush

Manglende komprimering af billeder er en af de helt store syndere når det kommer til hastighedsoptimering af en hjemmeside. Derfor bør du benytte sig af plugins som fx. WP Smush, da det automatisk optimerer, komprimerer og tilpasser størrelsen på dine billeder. Dette plugin er 100% gratis, så der er ikke nogen grund til at ikke benytte dette. Det er utroligt let at opsætte, og det vil uden tvivl forbedre hastigheden på din side.

Når disse tre plugins er installeret og opsat, så er du godt på vej til at få en fuld optimeret hjemmeside. Når det så er sagt, så vil jeg give dig et lille bonus-fif, der ikke har noget med et plugin at gøre, men det er til gengæld noget mange folk glemmer, og som vil forbedre din SEO. 

Download Smush. 

Bonus-fif: Permalinks

Det vil gavne din SEO, hvis dine undersider benytter en SEO venlig URL, der er relevant for siden.

Hvis du går ind under indstillinger og “permanente links” så kan du hurtigt ændre din URL-struktur ved at fortælle WordPress at skal benytte sig af sidenavnet eller indlægs titlen som URL. 

perma links wordpress

Dette vil gøre det lettere for Google, at forstå hvad siden handler om, og dermed gøre det lettere for Google at indeksere og rangere din side.

Opsummering

Hvis du benytter dig af disse tre plugins. Så har du et godt fundament, og du skulle gerne kunne mærke en forskel ift. dine SEO mål. Der er selvfølgelig mange flere tiltag, men dette er nogle basale tiltag, der er lette at foretage. Hvis du har nogle spørgsmål, eller vil have hjælp til din SEO i WordPress, så er du mere end velkommen til at kontakte os!

NB: Du skal være opmærksom på at de forskellige plugins, kan komme i konflikt med dine nuværende plugins på din side. Derfor anbefales det at du er opmærksom på dette. Hvis du er i tvivl så er du velkommen til at kontakte os, så kan vi hjælpe dig med at få installeret de forskellige plugins uden problemer.