Muligheden for virkelig at gå i dybden med målretningen for dine kampagner gør LinkedIn til en særlig attraktiv platform for rigtig mange. MEN selvom opdateringen af det sociale medies kampagneadministrator er en betydelig forbedring, er det ikke alle, platformen er relevant for.
I dette korte blogindlæg kommer jeg ind på, hvad du bør overveje, før du springer ud i at bruge markedsføringskroner på LinkedIn.
– Rigtig god læselyst!
Kan du genkende denne tanke:
”LinkedIn er et seriøst medie for virksomheder. Min virksomhed er på B2B markedet, så selvfølgelig skal jeg markedsføre mig på den platform”?
Selvom det virker logisk, er det ikke en selvfølge, og bare at springe ud i det kan potentielt ende med at give et rigtig dårligt annonceafkast.
På verdensplan er mere end 19 millioner virksomheder online på det sociale medie. Men selvom LinkedIn er fokuseret på B2B-markedet, er du nødt til at vide præcis, hvem din målgruppe er.
Hvem i virksomhederne er det, du gerne vil ramme med dine kampagner og muligvis skabe kontakt til? Og er de personer overhovedet på LinkedIn?
Et eksempel
Som et eksempel på, at det er vigtigt at tænke sig om, vil jeg tage udgangspunkt i en af vores egne oplevelser. Her var målet at få journalister til at booke sig ind på en workshop. Journalistik er et erhverv, som vi tænkte nemt kunne målrettes på netop LinkedIn. Vi ville kunne oprette nogle få annoncer og sikkert få fyldt workshoppen lynhurtigt.
En forudgående undersøgelse viste bare, at rigtig mange journalister slet ikke har en profil på LinkedIn. Og de der har, bruger ikke mediet aktivt. Det vil sige, at vi ikke ville kunne ramme nær så mange relevante emner, som vi havde tænkt os, og at dem vi ville ramme, højst sandsynligt ikke ville se vores annoncer.
Tag stikprøver
Hvis du er helt skarp på, hvem din målgruppe er, men gerne vil være sikker på, at din målgruppe rent faktisk er til at ramme gennem annoncering på LinkedIn, så kan du foretage følgende simple stikprøver:
- Søg efter venner eller bekendte på LinkedIn, som du ved, arbejder inden for den branche, du henvender dig til eller for den virksomhed, du gerne vil ramme. Kan du finde dem? Er de aktive?
- Lav en hurtig målgruppe-opsætning (dette kræver en virksomhedsside, som er nem at oprette og i øvrigt gratis) og vurdér, om der er brugere nok at ramme. Se eksempel her.
- LinkedIn har nogle specifikke krav til størrelsen på målgrupper. Dem vil jeg ikke komme yderligere ind på, men du kan læse mere detaljeret om dem her. Hvis en målgruppe viser sig at være for lille, er det, alt afhængigt af hvad du vil, måske en indikation på, at du i virkeligheden bør lede efter en anden platform at annoncere på.
- Overvej dit budget. På LinkedIn vil en kampagne som minimum koste 60 kroner om dagen, og det vil kræve et lidt større annoncebudget. Derfor er det også en god ide at overveje, om det er værd at betale den pris for adgang til den målgruppe, du gerne vil ramme.
Hvis din undersøgelse viser, at de mennesker du gerne vil ramme, faktisk er på LinkedIn og bruger deres profiler aktivt, at din målgruppe er stor nok, OG at du har budget nok til at køre kampagner på den forholdsvis dyre platform, så er det bare med at komme i gang.
Hvis du er i tvivl om, om annoncering på LinkedIn er noget for dig og din virksomhed, kommer jeg gerne med en professionel vurdering. Du kan også læse mere om, hvordan vi arbejder med LinkedIn annoncering her.
Kontakt mig på aj@wemarket.dk så hjælper jeg!
Ellers håber jeg, mit indlæg gav dig lidt at tænke over i forhold til brugen af LinkedIn som annonceringsplatform.
Andre relevante artikler:
LinkedIn billedstørrelser
Facebook annoncering