Skrevet af: Thomas Haurum
18. december 2023

Alt, du behøver at vide om Amazon Fulfillment

At udvide din forretning på Amazon kan være en udfordrende, men også spændende rejse. En nøglekomponent i denne rejse er at forstå og udnytte Amazon FBA (Fulfillment by Amazon). I dette indlæg vil vi udforske, hvordan Amazon FBA fungerer, og give dig en trin-for-trin vejledning i, hvordan du tilmelder dig denne transformative service.

Hvad er Amazon FBA og hvordan fungerer det?

Amazon FBA er en service, der lader dig outsource opfyldelsen af dine ordrer til Amazon. I stedet for at opbevare, plukke, pakke og sende dine produkter selv, sender du dine varer til et Amazon-fulfillment-center, og Amazon tager sig af resten.

Når du har tilmeldt dig Amazon FBA, sender du dine produkter til det nærmeste fulfillment-center. Amazon vil derefter håndtere opbevaring, plukning, pakning og forsendelse af dine produkter, når de bliver solgt. De tager også sig af kundeservice og håndterer returneringer, hvilket giver dig mere tid og ressourcer til at fokusere på andre aspekter af din forretning.

Trin-for-trin guide til tilmelding til Amazon FBA

 1. Log ind på din Amazon-sælgerkonto:
  Hvis du endnu ikke har en Amazon-sælgerkonto, skal du oprette en.
 2. Vælg Amazon FBA som opfyldelsesmetode:
  Når du er logget ind på din sælgerkonto, skal du gå til “Inventory” og vælge de produkter, du ønsker at sende til Amazon FBA. Klik på “Actions” og vælg “Send/Replenish Inventory.”
 3. Opret en ny forsendelsesplan:
  Amazon vil bede dig om at oprette en ny forsendelsesplan, hvor du skal angive, hvilke produkter du sender, og hvor mange enheder af hvert produkt.
 4. Forbered dine produkter:
  – Følg Amazons retningslinjer for at forberede dine produkter til forsendelse. Dette kan omfatte mærkning med stregkoder, korrekt emballering og andre specifikationer.
 5. Send dine produkter til Amazon:
  – Når dine produkter er klar, skal du sende dem til det angivne Amazon-fulfillment-center. Amazon vil give dig et etiketark, som du skal udskrive og påføre dine kasser.
 6. Følg din forsendelsesplan:
  – Efter at have sendt dine produkter, kan du følge din forsendelsesplan på din Amazon-sælgerkonto for at se, hvornår dine varer ankommer til fulfillment-centret.
 7. Amazon tager over:
  – Når dine produkter ankommer, vil Amazon håndtere lageropbevaring og alle opfyldelsesaktiviteter. Dette inkluderer plukning, pakning og forsendelse af varer til kunder.

Fordele ved at bruge Amazon FBA

At udnytte Amazon FBA bringer en række fremragende fordele med sig. Her præsenterer vi nogle af de mest markante fordele.

 • Frigør din tid: Ved at outsource opfyldelsen af dine produkter til Amazon FBA frigør du værdifuld tid, som du kan investere i andre områder af din forretning. Det kan omfatte udvidelse af dit produktudvalg og udvikling af nye produkter, optimering af din online tilstedeværelse eller styrkelse af dine markedsføringsstrategier. Ved at delegere opfyldelsesprocessen til eksperterne kan du fokusere på at skabe og udvikle din forretning, mens Amazon tager sig af logistikken.
 • Amazon Prime-fordele: Produkter, der er opfyldt af Amazon FBA, kvalificerer sig til Amazon Prime-fordele. Dette betyder hurtigere leveringstider og øget synlighed på platformen. Med Amazon Prime kan dine produkter appellere til en bredere kundebase, da mange online forbrugere prioriterer hurtig og pålidelig levering. Denne fordel kan fungere som et stærkt incitament for potentielle kunder til at vælge dine produkter over konkurrenternes.
 • Global rækkevidde: En af de mest afgørende fordele ved Amazon FBA er muligheden for global distribution uden besværet ved at administrere komplekse logistiksystemer. Med FBA kan du nå ud til internationale markeder og udvide din kundebase på en effektiv måde. Dette åbner døren for eksponentiel vækst, da dine produkter kan nå kunder over hele verden uden at kræve ekstra indsats fra din side.
 • Kundetillid: Amazon FBA tilbyder en pålidelig forsendelsesproces, hurtige leveringstider og let tilgængelig kundeservice. Dette skaber tillid hos dine kunder, da de ved, at de kan forvente en pålidelig og professionel oplevelse. Denne tillid kan føre til gentagne køb, positive anmeldelser og mund-til-mund anbefalinger, hvilket er afgørende for at opbygge en solid og bæredygtig forretning på lang sigt.
 • Let returhåndtering: En anden betydelig fordel ved Amazon FBA er den strømlinede proces for håndtering af returneringer. Amazon tager sig af returprocedurerne, hvilket reducerer byrden for både sælger og kunde. Det skaber en mere positiv kundeoplevelse, da kunder ved, at de kan returnere produkter uden besvær. En effektiv returhåndtering kan også bidrage til at bevare kundeforholdet og minimere negative anmeldelser.

Amazon FBA er altså mere end bare en logistikservice; det er en strategisk beslutning, der kan transformere din forretning. Ved at forstå, hvordan Amazon FBA fungerer, og ved at følge enkle trin for tilmelding, kan du maksimere dine chancer for succes på verdens største e-handelsplatform. Så, tag det første skridt mod at optimere din forretning, og lad Amazon tage sig af logistikken, mens du fokuserer på at vokse og udvikle din virksomhed.

Du kan med fordel også klikke ind lige her os lytte til vores podcastepisode om FBA, hvor vi dykker endnu dybere ned i, hvordan du kommer godt i gang med Fullfilment by Amazon.