Skrevet af: Natascha Petersson
14. september 2021

Alle dine links ét sted med Linktree

Har du en Instagram profil til din virksomhed? Så vil jeg vædde med, at du kender til link-funktionen i din bio. I denne funktion kan du vælge lige præcis, hvilken side du vil linke til. Det kan være til din webshop, en størrelsesguide, en kontaktformular, et tilbud. Ja, faktisk til lige netop den side du vil lede de besøgende på din profil hen til.

Men – hvis du kender til funktionen, kender du helt sikkert også til det, at du gerne ville kunne linke til flere sider. Måske kører du flere tilbud på én gang eller har tidsbegrænsede kampagner og tilbud. Måske vil du gerne linke til din Facebookside, LinkedIn profil eller til Snapchat?

Problemet ved dette er, at du altid skal huske at ændre linket i bio til det relevante tilbud eller at rette linket tilbage igen når tilbuddet er udløbet.

Faktisk kan det være svært at jonglere imellem flere sider, når man manuelt skal huske at rette, fjerne og ændre.

Derfor vil jeg her dele et lille tip med dig, som kan gøre din hverdag på Instagram lidt nemmere.

 

 

Alle dine links ét sted med Linktree

Linktree er en platform, der kan connecte dine følgere med hele din online verden – og ikke kun én side ad gangen. Med Linktree kan du nemlig opbygge en formular med alle de links, du ønsker at kunderne skal kunne finde. Hurtigt og nemt.

Og nu tænker du måske; ”arg, det lyder godt nok som ekstra arbejde”. Men jeg vil vædde en dagmartærte på, at du ikke behøver at ændre, rette og fjerne links nogensinde igen på Instagram, efter at du har sat en Linktree formular op. Det kan faktisk siges så simpelt som Linktree selv beskriver: ”The only link you’ll ever need”.

Med disse 5 simple steps kan du ændre din Instagram bio på 10 minutter. Skal vi prøve og tage et kig på det? Følg med herunder.

 

 

Sådan sætter du Linktree op

 

Step 1:

Opret en gratis bruger med din mail, dit brugernavn og en kode her. Du modtager nu en bekræftelsesmail fra Linktree. Efter din bekræftelse skal du udfylde din virksomheds navn og vælge op til 3 kategorier, som din virksomhed ligger i.

 

 

 

 

 

Step 2:

Nu er din profil oprettet, og du er klar til den sjove del. Nemlig at oprette formularen med de links, du ønsker.
Klik ”Add New Link”. Her får du muligheden for at indsætte den ønskede URL og navngive linket. Du vil nu kunne se dit link i højre side på previewet. Hvis du vil have flere links vist, kan du blive ved med at klikke ”Add New Link”. Og fortryder du et link, kan du altid klikke på det lille skraldespandsikon for at slette eller swipe knappen til venstre, så du bibeholder linket, men ikke får vist det i din formular.

 

 

 

 

 

 

 

Step 3:

Når du er tilfreds med dine links, kan du ændre udseendet på din formular, så den bliver tilpasset din virksomhed. Du skal blot klikke ”Appearance” øverst til venstre. Her kan du uploade dit logo, skrive en kort beskrivelse af din virksomhed og tilføje dit brugernavn, og du kan ligeledes ændre farven på din formular.

 

 

 

 

Step 4:

Nu er der ikke langt igen! Hvis du ønsker at tilføje links til din Facebookside, LinkedIn profil, Twitter account, din kontakt mail og meget mere (!!), kan du under Settings (også øverst til venstre) tilføje et hav af social links. Dine sociale links vil nu blive vist som ikoner nederst i formularen.

 

 

 

Step 5:

Nu er der kun én ting tilbage at gøre. Kopiere dit Linktree-link og indsætte det i din Instagram Bio. Øverst til højre vil du kunne kopiere dit Linktree-link – lige til at sætte ind.

 

 

 

 

And that’s it. Easy peasy lemon squeezy, right?
Dine kunder vil nu kunne finde ét samlet link i din bio, som henviser til alle dine vigtige sider. Herunder kan du et eksempel på hvordan linket i din Instagram Bio ser ud og hvordan en formular kan være designet.

 

 

 

 

 

 

Har du brug for hjælp?

Er du i tvivl om noget, eller ønsker du at opsætte en virksomhedsprofil på Instagram – nemt og hurtigt?

Så kan du læse min kollega, Jannicks guide til det her.

Ellers er du altid velkommen til at kontakte os direkte her. Vi står altid klar til at hjælpe.